Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Premiérové víťazstvo Rosenqvista. Buemi korenil berlínsku ePrix

Saturday, 10. 06. 2017 - 17:53, Ľuboš Kašický   

Premiérové víťazstvo Rosenqvista. Buemi korenil berlínsku ePrix

Prvé preteky dvojitého víkendu Formule E v Berlíne sa stali korisťou tímu Mahindra Racing, ktorý má okrem víťazného Rosenqvista na pódiu a tretieho Heidfelda.


Berlínske letisko Tempelhof sa stalo dejiskom úvodných pretekoch druhej polovice sezóny formule E. Na rozdiel od ostatných sa teraz nejazdilo v úzkych uličkách miest, ale bariéry vymedzili 2,5 kilometrový sterilný okruh priamo na rovnej letiskovej ploche. Prvýkrát v sezóne sa jazdí dvojvíkend, čo znamená, že po dnešných pretekoch sa zajtra na rovnakej trati (o dve kolá dlhšej) pôjdu druhé preteky aj zajtra.

fe04-6.jpg

V popoludňajšej kvalifikácii si najlepšie miesto na štarte vybojoval s rozdielom jedinej tisíciny sekundy Brazílčan Lucas Di Grassi z tímu Abt Audi. Tým o tisícinu menej šťastnejším bol Pechito López jazdiaci pre tím Virgin Racing. Lídrovi sezóny z tímu eDams Renault, Sebastianovi Buemimu sa kvalifikácia nevydarila a štartoval až zo štrnásteho miesta.

fe03-8.jpg

Štart o 16-tej hodine nášho času pokazil López, ktorý sa z druhého miesta prepadol na štvrté a tam zostal prakticky až do konca. Naopak za vedúceho Di Grassiho sa zaradili Rosenqvist a Heidfeld.

mahindra03.jpg

Až do polovice pretekov si Di Grassi držal vedenie, no tesne pred zastávkou v depe (23.kolo) ho predbehol Rosenqvist, ktorý udržal drobnú výhodu a na trať sa vrátil znova ako prvý. Chvíľu to vyzeralo, že Brazílčan bude útočiť, no ten mal problémy s prehrievaním batérie a napokon sa uspokojil s druhým miestom. „Mali sme problémy s prehrievaním sa batérie a preto som s priebehom dňa spokojný. Pole position a druhé miesto pomohli k pekným bodom do šampionátu," skonštatoval Lucas Di Grassi.

fe-grassi.jpg

Svoje premiérové víťazstvo si z letiska Tempelhof vezie Felix Rosenqvist. „Je to fantastický deň. Ďakujem tímu za výborné auta. Užívam si to," hľadal slová mladík z tímu Mahindra Racing, pre ktorý tretím miestom domáci Nemec Nick Heidfeld potvrdil najlepšie umiestnenie tímu vo formule E. Cenné body Mahindru dokonca vystrelili na priebežné tretie miesto v poradí tímov.

fe02-10.jpg

Šampión a suverénny líder priebežného poradia, Švajčiar Sebastian Buemi bol dnes jediným, kto dokázal na letisku poriadne predbiehať. V jeho obľúbenej deviatej zákrute sa postupne pretlačil zo štrnásteho miesta až na šieste v cieli a eliminoval svoju bodovú stratu. Nakoniec však bral body za miesto piate, keď päťsekundový trest (za nebezpečný výjazd z depa) odsunulo Verneho na deviate miesto.

r1-44kolo-finish.jpg

Zajtra formula budúcnosti pokračuje druhým pretekom ePrix v Berlíne v rovnakom časovom harmonograme, ako dnes.

mahindra04.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri