Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Premiéra Mini Rally Prešov

Wednesday, 29. 04. 2015 - 13:01, Public relations   

Premiéra Mini Rally Prešov

Už len niekoľko dní či hodín zostáva do štartu 22. Rally Prešov, ktorá sa uskutoční počas predĺženého prvomájového víkendu. Prípravy na druhé podujatie šesťdielneho seriálu majstrovstiev Slovenska vrcholia a organizátori doťahujú posledné detaily, aby všetko počas troch voľných dní dopadlo pre jazdcov čo najlepšie.

Tibor Szabosi;h7p6463-1.jpg

Okrem hlavnej súťaže majstrovstiev Slovenska, pripravili aj sprievodné a doplňujúce akcie, ktorými sa snažia spríjemniť sledovanie súťaže divákom a priaznivcom rally. Prvý súťažný deň bude poriadne nahustený, veď posádky musia zvládnuť množstvo úloh od obhliadky trate, administratívneho a technického preberania aj samotné dve rýchlostné skúšky. Tie sú situované v Ľuboticiach, kde sa pôjde divácky atraktívny okruh. Aj preto sa organizátori rozhodli využiť piatkové popoludnie a dali možnosť si zajazdiť aj jazdcom z rôznych amatérskych cupov (Mini Rally Cup, MTE Cupu Winter Cup,...)

Jozef Pisch;0x8c0391.jpg

V zozname prihlásených je viac ako 50 posádok, pričom uzávierka končí 30. apríla. „Pre túto vloženú súťaž sme stanovili maximálny strop 60 automobilov, aby sme nenarušili program hlavnej súťaže. Záujem posádok nás potešil a verím že, tieto autá povedané hudobným žargónom budú ako predskokani hlavného chodu 22. Rally Prešov. Program Mini Rally Prešov je nahustený a verím, že posádky ho budú rešpektovať a nebude dochádzať k žiadnym časovým sklzom," povedal riaditeľ pretekov Rastislav Bánoci.

Tibor Szabosi;h7p8228-4.jpg

Na okruhu diváci uvidia tri súťaže - MSR, SRP Mini Rally, ktoré budú mať rôzne trate okruhu. Jazdci MSR absolvujú 4 prejazdy a budú mať najdlhšiu trať, pre posádky SRP je pripravená kratšia verzia len s tromi okruhmi. Pre Mini Rally je najdlhšia rovinka spestrená spomaľovacím retardérom. Aj preto nebude možné porovnávať časy posádok v troch spomínaných seriáloch.

Jozef Pisch;0x8c9289-1.jpg

Posádky Mini Rally Prešov rozložia svoje servisné stany na Prešovskej ulici od odchodného centra MAX. Vstup do parkoviska je povolený od 15.00 a následne bude prebiehať obhliadka trate, pričom je dovolený jeden prejazd celou RS (4 kolá). Hodinu predtým posádky absolvujú administratívne preberanie. Predpokladaný ostrý štart prvej eresky je plánovaný na 15.45 h, jazdci absolvujú dve rýchlostné skúšky s celkovou dĺžkou 12,90 km.

Tibor Szabosi;h7p8479-3.jpg

My len dodajme, že niekoľko minút po dojazde áut Mini Rally Prešov bude nasledovať hlavné menu prvomájového víkendu v metropole Šariša súťažou a prejazdmi posádok majstrovstiev Slovenska. Na okruhu sa teda predstaví viac ako 120 automobilov a to už dávno na domácej súťaži nebolo!

Tlačové stredisko 22. Rally Prešov



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri