Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Predstavenie Subaru Impreza WRC vyšlo L Racing Teamu perfektne

Tuesday, 06. 05. 2014 - 17:22, Public relations   

Predstavenie Subaru Impreza WRC vyšlo L Racing Teamu perfektne

Rovno z Rally Prešov sa L Racing Team presťahoval na druhé podujatie slovenského seriálu pretekov automobilov do vrchu, do Oždian. Tu ho čakalo premiérové predstavenie kopcového špeciálu Subaru Impreza WRC.

 

Tibor Szabosi;h7p3734.jpg

Za volant tohto približne takmer osemsto koňového vozidla sa pritom posadil Jozef Béreš mladší, ktorý ako sme vás už informovali si v Prešove užil debut s vozidlom Mini John Cooper Works. „Zoznámenie s Mini bolo zaujímavé, škoda že sme museli odstúpiť kvôli takej banalite, akou je vybitá autobatéria. Dnes ma však čaká ďalší debut a tým je predstavenie kopcového špeciálu Subaru Impreza WRC. Dúfam, že v tomto prípade pôjde všetko ako po masle," vysvetlil Ďodi Béreš pred štartom prvej tréningovej jazdy na Oždianskych serpentínach.

Tibor Szabosi;co8c0824-8.jpg

Už spomínaná prvá tréningová jazda dopadla výborne a Ďodi si pripísal na svoje konto druhý najrýchlejší čas spomedzi všetkých účastníkov tohto podujatia. Po nej, v druhom tréningu však svoj čas vylepšil o ďalšie dve sekundy, čo dávalo predpoklad, že v rámci samotných pretekov dosiahne čas ešte lepší. A tak sa aj stalo. Už v prvej súťažnej jazde vylepšil Ďodi svoj lepší tréningový čas o celé štyri sekundy, pričom sa dostal už po prvom kole do vedenia.

Jozef Pisch;mg-7126-1.jpg

Keď v druhej jazde prvý čas viac, menej zopakoval, mohol sa právom tešiť z absolútneho víťazstva v rámci Oždianskych serpentín 2014. „Som rád, že sme Subaru mohli konečne priamo na pretekoch otestovať. Nehovorím, že sme na ňom nenašli chyby, samozrejme sme vyskúšali rôzne nastavenia a podrobne zaznamenávali všetky dáta. Stále však je to auto tak trochu surové, je v ňom ešte veľmi málo software, ten budeme postupne dopĺňať. Napriek tomu to fungovalo veľmi dobre. Zároveň ale vieme, že je na ňom ešte stále kopa roboty. Hlavné veci sa nám však už podarilo nastaviť. Som rád a veľmi si vážim, že prvé kilometre s týmto autom som mohol urobiť práve ja," vysvetlil Jozef Béreš po dojazde do cieľa.

Jozef Pisch;mg-6864-1.jpg

Nielen Ďodi Béreš však štartoval v rámci Oždianskych serpentín vo farbách L Racing Teamu. Na štart sa prvýkrát v tomto roku s vozidlom Toyota Celica 165 ST postavil aj šéf tímu, Ján Lipták, ktorému sa po peknom výkone podarilo vyhrať s Toyotou triedu Historik. „Som rád, že som sa po dlhých šiestich mesiacoch opäť posadil za volant pretekárskeho auta. S dosiahnutými časmi som spokojný. Viac ma však teší, že nám perfektne vyšla predstavenie nášho Subaru Impreza, ktoré sme dosť dlho pripravovali v našich dielňach. Je to auto určené iba na preteky automobilov do vrchu a nikde inde ho ani nebudú diváci mať možnosť sledovať. Napriek tomu, že na aute nás ešte čaká veľa roboty, som s dnešným dňom nadmieru spokojný," doplnil Ján Lipták, šéf L Racing Teamu.

Tibor Szabosi;co8c1048-10.jpg

L Racing Team čaká teraz príprava na tretie kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, ktoré sa bude konať už nasledujúci víkend v Poľskom meste Zaluž, kde by mal štartovať nielen Jozef Béreš, ale aj Ján Lipták.

L Racing Team, Miro Majláth

l-racing-loga-2014.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri