Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Pred štartom prevláda radosť i rešpekt

Thursday, 06. 09. 2012 - 22:29, Daniel Mandzi   

Pred štartom prevláda radosť i rešpekt

Hlavná ulica a stovky prihliadajúcich divákov boli svedkami otvorenia 38. ročníka Rally Košice. Cez štartovú rampu postupne prešla viac ako stovka súťažných posádok, bojujúcich až v piatich šampionátoch. 78 z nich sa bude usilovať o zisk bodov do slovenského, maďarského či poľského šampionátu a Zóny strednej Európy. Ďalších 33 dvojíc sa predstaví v rámci Slovenského Rally Pohára a Rally školy. „Čakajú nás mimoriadne náročné dva dni. Teraz už nie je priestor na zaváhania," začal úradujúci majster Slovenska Jozef Béreš junior, ktorý dobre vie, že obhájiť celkové vlaňajšie prvenstvo bude mimoriadne náročné. „Rýchlostné skúšky poznáme, sú tradične zradné, treba si dávať pozor. Rozhodne ešte zabojujeme," dodal Béreš štartujúci s osvedčenou Škodou Fabia S2000. Aktuálny líder priebežného poradia slovenského šampionátu, Grzegorz Grzyb je v predštartových vyhláseniach tradične opatrný. „Uvidíme. Sme uprostred dobre rozbehnutej sezóny. Chcem byť čo najrýchlejší, aj keď viem, že nepotrebujem byť za každú cenu prvý," skonštatoval poľský jazdec sedlajúci Peugeot 207 S2000.

rake-1.jpg

Jedným z mála pilotov, ktorý dokáže držať krok so špeciálmi kategórie Super 2000 aj s iným autom, je Poliak Kajetan Kajetanowicz. „Subaru Impreza RT R4 mi veľmi sedí a časy, ktoré jazdíme, sú toho dôkazom. Košická rely sa mi veľmi páči a teším sa na porovnanie nielen so slovenskou špičkou, ktorú už dobre poznám, ale aj s maďarskými kolegami." Jedným z reprezentantov špičkového maďarského relyšportu je Norbert Herczig. „Zišla sa u vás skvelá konkurencia. Každý si ale musíme sledovať boje vo svojom šampionáte. Myslím, že auto máme nastavené dobre a tešíme sa. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať počasie," skonštatoval Herczig, ktorý podobne ako väčšina špičky, sedlá Škodu Fabia S2000. Stabilným spolujazdcom maďarského jazdca je mimochodom Slovák Igor Bacigál, ktorý v minulosti diktoval noty aj Máriovi Csentemu.

grzyb-15.jpg

„Tešíme sa, bude to poriadne zaujímavé. Za volantom Super-dvetisícky si už celkom verím a som zvedavý, kam sa v nabitom štartovom poli zaradíme," povedal Maciej Rzeznik jazdiaci v Peugeote 207 S2000. Nie je sám, veď preplnená štartová listina budí rešpekt v mnohých posádkach. Tie už zajtra ráno vymenia úsmevy za sústredené tváre. Na programe je prvá etapa košickej súťaže, obsahujúca 285 kilometrov, z nich bude 83 km meraných.

tlac.jpg

Štartujúci v hodnotení slovenského, maďarského, poľského šampionátu a Zóny absolvujú tri prejazdy meraným úsekom Izra (14,9 km) a dva cez Bordu (9,6 km) a Regetu (9,55 km). Na účastníkov Slovenského Rally Pohára čaká viac ako 125 kilometrov, z čoho 34 km tvoria rýchlostné skúšky. „Poháristi" absolvujú kompletné prvé kolo, teda Izru, Regetu i Bordu. Každú skúšku raz.

Tlačové stredisko 38. Rally Košice



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri