Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Prečo Hyundai nenasadí Loeba?

Tuesday, 06. 08. 2019 - 19:19, Ľuboš Kašický   

Prečo Hyundai nenasadí Loeba?

Tento rok sa nemecký podnik MS rely jazdí o týždeň neskôr ako tradične a preto si poradie vystriedali s Barumkou. Nás však zaujíma oznámenie tímu Hyundai Motorsport, ktoré zmenilo plánovanú zostavu.

 

Deväťnásobný majster sveta Sebastien Loeb sa dohodol s Hyundaiom, že v tejto sezóne odjazdí šesť podnikov majstrovstiev sveta. Jedným z nich mala byť asfaltová súťaž v Nemecku, nový šéf Andrea Adamo v sezóne poriadne mieša zostavy. Po úspechu v Čile, kde Loeb získal pódium, nasadil Francúza aj v Portugalsku a Mikkelsenovi dal voľno. Pravdepodobne to je teraz dôvod, ak sa majú vtesnať do šiestich podnikov v sezóne, že Loeb nenastúpi v Nemecku.

Copyright manufacturer;2019chile-hem-194.jpg

Francúzska legenda už odjazdila päť súťaží v tejto sezóne (Monte Carlo, Švédsko, Korziku, Čile a Portugalsko). Podľa všetkého sa tak má predstaviť už iba na jednej súťaži a tou by mala byť októbrová katalánska rely. Vo Fínsku dokonca Hyundai prvýkrát nasadil Craiga Breena a doma nechal sedieť Dani Sorda. Asi preto teraz bývalý „asfalťák“ Sordo dostane šancu v Nemecku a Loeb štartovať nebude. Zostava Hyundaia pre nemeckú súťaž teda znie Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen a Dani Sordo.

Copyright manufacturer;2019tourdecorse-hem-056.jpg

Potom, ako Neuville stratil ďalšie body vo Fínsku, sa zdá aj jeho šanca na titul menej reálna a tak sa Hyundai pokúša udržať majstrovské šance aspoň v Pohári konštruktérov, kde má 24-bodový náskok pred druhou Toyotou. „Myslím si, že je to najsilnejšia zostava, akú môžeme do Nemecka nasadiť,“ obhajuje svoje rozhodnutie „kúzelník“ Andrea Adamo. Nuž uvidíme. Nemecká rely štartuje 22. - 25.augusta 2019.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri