Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Praga R1 bude súčasťou sviatku Goodwood Fest of Speed

Wednesday, 10. 07. 2013 - 15:48, Martin Trenkler   

Praga R1 bude súčasťou sviatku Goodwood Fest of Speed

Tento víkend (12. - 14.7.) ubehne 20 rokov kedy lord March na svojom pozemku Goodwood House, West Sussex prvýkrát usporiadal dnes už svetoznáme podujatie Festival of Speed. Praga Cars tento rok na významnom automobilovom sviatku nechce chýbať. V stánku 21 predstaví horúcu novinku typ R1. Na slávnosti motoršportu a automobilizmu sa objavia hneď dva exempláre ultraľahkého okruhového pretekárskeho špeciálu v modrej a bielej farbe. Okrem toho odborná verejnosť, novinári a fanúšikovia motorizmu budú môcť na akcii vidieť aj starší okruhový model určený pre vytrvalostné preteky Praga R4S LM.

2013-pragar1-premiera-slovakiaring-supercar-challenge-06.jpg

Česko-Slovenský ultraľahký okrhový špeciál váži bez náplní len 592 kg. Monokok R1 je vyrobený z uhlíkových vlákien spevnený voštinovou štruktúrou a hliníkovými výstužami. V Británii úspešne a s veľkou rezervou absolvoval bariérové skúšky podľa štandardov FIA pre triedu CN. Medzi ultralightami tak ponúka Praga R1 pre pilota nadštandardnú mieru pasívnej bezpečnosti.

Praga R1 je výnimočná nie len vábivým dizajnom, ale aj svojou aerodynamickou efektivitou a účinnosťou. Pri rýchlosti okolo 240 km/h aerodynamický prítlak zdvojnásobí hmotnosť tohto útleho a ľahkého auta. Práve vďaka tomu dokáže R1 jazdiť v zákrutách mimoriadne rýchlo a efektívne. Vďaka tomu už základný model s dvojlitrovým atmosférickým motorom s výkonom 210 k a 220 Nm dosiahne na okruhoch skvelé časy, porovnateľné s podstatne výkonnejšími pretekárskymi autami. Na okruhu SlovakiaRing, napríklad, Praga R1 zajazdí pod 2:07 min. Tie sa dajú porovnávať s najlepšími výkonmi špeciálov kategórie FIA GT3. Na rozdiel od nich však toto nové pretekárske náradie stojí menej ako tretinu a má viac než trojnásobnú životnosť hnacieho agregátu. Praga R1 prináša do profesionálneho i hobby motoršportu novú filozofiu. Ľahkosť a aerodynamickú účinnosť kombinuje s cenovou dostupnosťou, veľkou trvácnosťou a spoľahlivosťou. Jazda na nej je pre skúsených pilotov skutočná radosť, aerodynamická účinnosť milé prekvapenie.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri