Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

PPC Motorsport odštartoval kopcovú sezónu s jedinou chybičkou krásy

Friday, 09. 05. 2014 - 10:12, Zdenka Frývaldská   

PPC Motorsport odštartoval kopcovú sezónu s jedinou chybičkou krásy

Na poslednom podujatí Majstrovstiev Slovenska v Pretekoch automobilov do vrchu odštartovali aj dvaja jazdci tímu PPC Motorsport. Zatiaľ čo v sobotu sa mohli obaja tešiť zo skvelých výsledkov, nedeľa priniesla jednému z nich menší smútok a sklamanie.

Tibor Szabosi;h7p3586.jpg

Obec Ožďany bola počas uplynulého víkendu, 3.- 4. mája 2014, centrom diania druhého podujatia Majstrovstiev Slovenska v Pretekoch automobilov do vrchu, zaradeného aj do Slovenského kopcového pohára. Medzi štyridsiatkou jazdcov sa na štart trate dlhej 2800 metrov postavili aj Peter Považan na Subaru Impreza a Martin Juhás na BMW M3 z tímu PPC Motorsport. Pre Petra boli Oždianske serpentíny v podstate prvou „vážnou" súťažou, na ktorej sa predstavil. „Kopce som chcel jazdiť už minulý rok, no auto nevydržalo prvé testovanie pred sezónou, kvôli čomu som musel svoju premiéru odložiť. Tento rok sa plánujem zúčastniť všetkých podujatí v rámci Slovenského kopcového pohára a ak pôjde všetko podľa plánu, neskôr by som chcel prestúpiť do hlavného šampionátu", prezradil na úvod jazdec, ktorý však ako nováčik naozaj nepôsobil. Už počas prvého súťažného dňa sa totiž skvele dokázal vysporiadať s premenlivým počasím, keď si po prvýkrát odskúšal aj jazdu na vode a do cieľa dorazil v rámci pohára na prvom mieste s 5-sekundovým náskokom pred najbližším súperom!

Tibor Szabosi;co8c0920-10.jpg

Veľmi podobne sa vyvíjal aj druhý súťažný deň. Keďže trať vyschla, jazdec nabral ešte väčšiu istotu a svoj súčet časov z dvoch jázd vylepšil až o 17 sekúnd. Aj v tento deň mu jednoznačne patrilo 1. miesto, čo znamenalo plný bodový zisk. „Na tejto trati som štartoval pred pár rokmi, keď sa Ožďany jazdili ešte v rámci Minirally cup. Vôbec som neuvažoval o tom, že dosiahnem takýto výsledok. Mojím cieľom bolo len konečne otestovať auto a nazbierať skúsenosti do ďalších súťaží. Som veľmi spokojný a teším sa na ďalšie pokračovanie sezóny. Zároveň by som sa chcel poďakovať nášmu mechanikovi a Jožkovi Bérešovi za pomoc s nastavením auta", dodal víťaz prvého podujatia zaradeného do SKP, Peter Považan.

Peter Vranský;ozdianske-serpentiny-633.jpg

Svoj prvý kopec v tejto sezóne a zároveň prvý kopec v šampionáte odštartoval naozaj výborne aj druhý tímový jazdec, Martin Juhás. Ten dokázal na svojom zadnom náhone počas prvého súťažného dňa poraziť oveľa silnejších súperov a obsadiť 2. miesto v absolútnom poradí! Jediné vozidlo, ktoré bolo v sobotu rýchlejšie, bola Škoda Fabia špecifikácie WRC. Nedeľa už bola o niečo náročnejšia, pretože do štartovnej listiny pribudli naozaj ťažkí súperi. Martin zajazdil v prvej tréningovej jazde šiesty čas, ktorý sa snažil v druhom tréningu ešte vylepšiť. Práve táto snaha ho napokon stála dojazdu do cieľa a zisku ďalších bodov, pretože v jednej zo zákrut bol o niečo rýchlejší a havaroval. Jazdcovi sa našťastie nič nestalo, no v pretekoch už pokračovať nemohol. Zostáva teda len dúfať, že Martina uvidíme už v posledný májový víkend na Moris Cup Jahodná.

Jozef Pisch;mg-6495.jpg

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri