Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Poznáme nové vedenie F1. Vrátil sa Ross Brawn

Tuesday, 24. 01. 2017 - 10:52, Ľuboš Kašický   

Poznáme nové vedenie F1. Vrátil sa Ross Brawn

Dnes oficiálne potvrdili odchod Bernie Ecclestona a menovanie nových výkonných šéfov formuly jeden.

Nový vlastník Formulu 1, americká Liberty Media Group, dnes oficiálne menovala do vedenia Formula One Group Chase Careyho, ktorý vo funkcii najvyššieho šéfa (CEO) nahrádza definitívne (po štyroch desiatkach rokov) Bernie Ecclestona. Carey sa rozhodol, že kompetencie bude zdieľať s dvoma výkonnými riaditeľmi a do funkcie riaditeľa vymenoval Rosa Brawna, a ako obchodného riaditeľa menoval Seana Bratchesa.

ros2.jpg

Rossa Brawna fanúšikom F1 predstavovať netreba. Podieľal sa na všetkých tituloch Michaela Schumachera v Benettone aj vo Ferrari. Neskôr potom pridal titul aj pre vlastný tím Brawn GP, ktorý zachraňoval v roku 2009 situáciu po odchode Hondy. Na základoch tohto tímu vznikol aj dnešný tím Mercedes s ktorého vedením sa Brawn nedohodol a v roku 2014 z F1 radšej odišiel. „Je úžasné byť späť v F1," netají potešenie dnes už 62-ročný legendárny Angličan. „V posledných mesiacoch sme konzultovali veľa s Chasem a Seanom, ako pomôcť tomuto športu a tímom F1. Teším sa preto so spojenia s Liberty Media. Máme teraz šancu spolupracovať s tímami a promotérmi na zlepšení formuly jeden."

ros4.jpg

Meno Seana Bratchesa môže byť fanúšikom zatiaľ neznáme, no tento chlapík stál za vybudovaním a úspechmi televíznej spoločnosti ESPN, ktorá je americkou obdobou európskeho Eurosportu. „Spojiť Seana s F1 je pre mňa vzrušujúce," priznáva aj Chase Carey. „Sean má zásluhu na tom, že z ESPN sa stala významná svetová značka. Jeho znalosti a skúsenosti z obchodom, marketingom, či sociálnymi médiami môže byť neoceniteľným prínosom pri rozvoji dnešnej F1. Teším sa na spoluprácu s Rossom i Seanom rovnako, ako aj na spoluprácu s ďalšími kľúčovými postavami. Duncan Llowarch bude finančným šéfom (CFO) a Sacha Woodward Hill bude mať na starosti právne záležitosti. Bernie Ecclestone ostáva čestným prezidentom."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri