Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Posádky KL Racing Teamu po rallysprinte vo Vsetíne

Tuesday, 23. 10. 2012 - 14:34, Miroslav Majláth   

Posádky KL Racing Teamu po rallysprinte vo Vsetíne

Záverečné podujatie série českých sprintrally sa už tradične konalo vo Vsetíne. Prvýkrát si toto podujatie vyskúšali na vlastnej koži aj posádky slovenského KL Racing Teamu.


František Dušek;g5i0561-1.jpg

V prípade Tomáša Kukučku s navigátorom Marekom Podobníkom to však bolo iba chvíľkové zvezenie, keď ich už v polovici prvej rýchlostnej skúšky zradili brzdy ich Mitsubishi Lancer EVO IX. „Do súťaže sme išli poriadne nabudení, lebo som sa chcel porovnať s českou konkurenciou. Všetko sa však skončilo približne v polovici prvého testu, keď som pred jednou rýchlou zákrutou chcel trochu pribrzdiť a stúpil som do prázdna. V tom momente som vedel, že je zle a tak som zvoľnil a dojazdil túto rýchlostnú skúšku už v pomalom tempe. Po rýchlostke sme spoločne s Marekom hľadali príčinu poruchy a keď sme zistili utrhnutú brzdovú hadičku bolo jasné, že nám neostáva nič iné ako odovzdať jazdný výkaz a v súťaži skončiť. Mrzí ma to o to viac, že to bolo moje prvé tohtoročné odstúpenie zo súťaže, ale raz to už muselo prísť. Nič sa nedá robiť," vysvetlil príčinu odstúpenia z podujatia PSG - Partr Rally Vsetín Tomáš Kukučka.

František Dušek;ar3p2655-1.jpg

Oveľa lepšie na tom bola druhá posádka KL Racing teamu v zložení Vlastimil Majerčák - Marcel Kollárik. Tých technika od štartu až po cieľ poslúchala bez problémov, ak teda nepočítame nefunkčnú spojku v prvom meranom úseku, výsledkom čoho bolo desiate miesto v triede 3 a dvadsiate piate v absolútnom poradí z celkovo takmer deväťdesiat štartujúcich posádok. „Do Vsetína som išiel s očakávaním, aké to bude prvýkrát štartovať mimo Slovenska. Pravdu povediac, ani sme na túto súťaž nešli veľmi pretekať, keďže sme tu nemali možnosť získať žiadne body, skôr nám išlo o to, aby sme poriadne odskúšali auto. V Košiciach sme s ním už síce štartovali, ale nakoniec sme museli zo súťaže odstúpiť, tu sme chceli dôjsť až na cieľovú rampu. Bolo to moje posledné tohtoročné vystúpenie s týmto Mitsubishi, keďže na rally do Bratislavy sa nechystáme a Auto Show Slovakia Ring a Pražský rallysprint sa predstavíme so Škodou Fabia S2000. Tú by som rád v rámci týchto mimosezónnych súťaží rád odskúšal. Ciel sme splnili, vo Vsetíne sme došli až na cieľovú rampu a tak som spokojný," povedal po súťaži Vlasto Majerčák.

František Dušek;img-5370-1-1.jpg

„Ďakujem chalanom, že napriek technickým problémom dobre reprezentovali náš tím, ale aj partnerom, ktorí nás podporili aj na zahraničnej súťaži. Som rád, že Vlasto s Marcelom došli až do cieľa a že Tomášovi s Marekom odišli brzdy v úseku, kde túto poruchu dokázali korigovať bez havárie," vyjadril spokojnosť Marek Lokaj, manažér KL Racing Teamu.

sponzori.jpg

Ako už Vlasto Majerčák prezradil pri rozhovore, prejazdy posádok Žilinského KL Raing Teamu si domáci diváci budú mať možnosť ešte v tejto na Slovensku vychutnať na podujatí Auto Show Slovakia Ring, ktoré odštartuje koncom mesiaca november.

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri