Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Posádky KL Racing Team sa tešia na Rally Tríbeč

Thursday, 24. 05. 2012 - 12:50, Miroslav Majláth   

Posádky KL Racing Team sa tešia na Rally Tríbeč

Žilinský KL Racing Team po úspešnom absolvovaní súťaže v Prešove odštartuje v rovnakom zložení aj na Rally Tríbeč. Opäť z dvojicou posádok a dvojicou vozidiel Mitsubishi Lancer EVO IX. Spomínanými dvoma posádkami sú Vlastimil Majerčák s Marcelom Kollárikom a Tomáš Kukučka s Marekom Podobníkom. Obe úspešne dojazdili až na cieľovú rampu za čo samozrejme získali poriadny prídeľ bodov v rámci priebežného hodnotenia seriálu, ale aj v triede 3, kam sú obe ich vozidlá zaradené.

Tibor Szabosi;co8c3005-2.jpg

Rally Tríbeč je druhou súťažou v rally kariére Tomáša Kukučku a tak sme ho oslovili ako prvého: „Naozaj sa už neviem dočkať štartu Rally Tríbeč. Po Prešove mi rally zachutilo neskutočne. V prestávke som si urobil menšiu dovolenku, kde bolo super. Plány na Rally Tríbeč ? Rád by som trochu zrýchlil, chcel by som hlavne posunúť brzdný bod pred zákrutami, tam bola asi v Prešove moja najväčšia slabina. A rád by som celkovo zrýchlil, samozrejme tak aby som nevyrobil nejakú hlúposť a nerozbil auto. V Topoľčanoch som samozrejme neštartoval, ale počul som, že sú tu dosť rýchle trate a hlavne pekný mestský okruh na ktorý sa už veľmi teším. Dúfam, že sa nám podarí práve tu aj trochu pozabávať divákov nejakými parádičkami, či jazdou dverami dopredu."

Tibor Szabosi;co8c3020-1.jpg

Druhý jazdec KL Racing Teamu, Vlastimil Majerčák už zažil v rally v minulosti všeličo, napriek tomu ani on neskrýval nedočkavosť: „Prestávka bola naozaj dosť dlhá. Samozrejme aj my s Marcelom sa nevieme dočkať štartu. Navyše sa nám v spolupráci s Tomášom Ondrejom, ktorý obe autá pripravuje, podarilo odstrániť nejaké drobnosti, ktoré nás v Prešove trápili. Okrem toho máme aj na oboch autách prestavené motory na racingový benzín. V Prešove sme totiž jazdili ešte sto oktánový, teraz už konečne pôjdeme sto dvojku. Určite je mojim cieľom zrýchliť. V Topoľčanoch som síce minulý rok neštartoval, od kolegov však viem, že sa tu dosť mení charakter trate a okrem toho jeden z testov sa ide po trati na Jankovom vŕšku. V rámci pretekov automobilov do vrchu sa mi táto trať veľmi páči a určite bude zaujímavé dať si ju v opačnom smere, čiže dolu kopcom. Na to sa fakt veľmi teším. Myslím, že to bude dobrá súťaž a dúfam, že v rámci nej uvidíme cieľ. To je našim prvoradým cieľom."

Tibor Szabosi;co8c4698-3.jpg

Ciele jazdcov sú jedna strana mince, tú druhú určuje vedenie tímu a preto nás samozrejme zaujímalo aké príkazy dostali od manažéra KL Racing Teamu, Mareka Lokaja: „ U nás v tíme sa v podstate príkazy nevydávajú. Chalani sami dobre vedia čo a ako treba robiť. Vedia, že bezhlavá, rýchla jazda končí väčšinou haváriou a opravy áut stoja veľa financií a ani body do konečného hodnotenia za to nie sú. Podstatnejšie je na každej súťaži vidieť cieľ a postupné prinášanie bodov sa v konečnom výsledku sezóny nakoniec odrazí. V Topoľčanoch bude v našej triede nad očakávanie veľká konkurencia, treba sa jej prispôsobiť a bojovať až do cieľa. Rád by som obe autá videl na rampe."

Tibor Szabosi;co8c3965-4.jpg

Či sa pred súťažné ciele a plány KL Racing Teamu, ale aj oboch súťažných posádok podarí naplniť, sa dozvieme už nadchádzajúcu sobotu podvečer.

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri