Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Posádka teamu TEMPUS STYLLEX po I. etape Rally Eger 2008

Sunday, 06. 04. 2008 - 01:13, T. Szabosi   

Posádka teamu TEMPUS STYLLEX po I. etape Rally Eger 2008Prvé krátke zoznámenie s vozidlom, len deň pred štartom súťaže definovalo i ciele teamu na maďarských tratiach: absolvovať čo najviac "ostrých" kilometrov, postupne si zvykať na novú techniku a ladiť jej nastavenie. Samozrejme všetci okolo trate očakávali od Jožka atakovanie tých najvyšších priečok.

Prvé tri rýchlostné skúšky absolvovali posádky na suchej trati. Profil neuveriteľne rýchlej RS1 vyhovoval skôr vozidlám s vysokou "maximálkou" a tak v cieli príjemne prekvapil druhý najrýchlejší čas v hodnotení slovenského šampionátu. Keďže najrýchlejší Drotár "chytil" hneď v úvode penalizáciu 10 sekúnd za neskorý príjazd do časovej kontroly, posádka teamu TEMPUS STYLLEX figurovala na vedúcom mieste v hodnotení MSR. Poliak Grzyb, štartujúci s identickým vozidlom sa však nechcel vzdať bez boja, vyhral RS2 a predstihol Béreša v priebežnom hodnotení o 0,6 sekundy. Hneď na nasledujúcej RS3 však skončil po hodinách mimo trate a stratil viac ako 2 minúty. Vyhral Orsák, Ďodimu tretí čas v RS3 stačil na to, aby opäť získal vedúcu pozíciu v MSR.



Do druhého kola odštartovali posádky za mierneho dažďa, čo ešte viac zdramatizovalo situáciu na trati. Pre Béreša s Müllerom to bola ďalšia novinka. Len čo si začali zvykať na správanie Punta na suchom asfalte, museli sa prispôsobovať "mokrým" podmienkam a hľadať nastavenia na tento typ povrchu.

V rýchlej RS4 skončil Ďodi tretí medzi Slovákmi, čo stačilo na udržanie vedúcej pozície v priebežnom poradí. Grzyb opäť skončil mimo trať a odstúpil z pretekov. Vo výbornej forme idúci Orsák sa však k posádke teamu TEMPUS STYLLEX začal nebezpečne približovať. V RS5 Ďodi zajazdil ďalší tretí čas a jeho náskok na vedúcej pozícii pred Orsákom sa zmenšil na 0,8 sekundy! Víťazstom v RS6 "odskočili" Ďodi s Robim konkurencii o slušných 30 sekúnd, keď sa príliš nedarilo práve Orsákovi. Ostrému tempu nestačila ani maďarská špička v triede N4 a tak po RS6 figuroval Béreš na vedúcej pozícii i v celkovom hodnotení triedy N4 pred Asim.



Do záverečných dvoch rýchlostných skúšok bola taktika jednoznačná: neurobiť chybu a udržať vybojovanú pozíciu. Podmienky na trati sa rapídne zhoršili. Voda a množstvo "vyťahaného" blata z predchádzajúcich prejazdov vytvorili z trate doslova klzisko. Ďodi však ukázal, že patrí k absolútnej špičke. Výborným 6. časom v absolútnom poradí na RS7 a dokonca 3. časom na RS8 súperil úspešne s vozidlami kategórie WRC a vytvoril si pred nedeľňajšou II. etapou slušný náskok pred svojimi súpermi v hodnotení Majstrovstiev Slovenska. Usadil sa i na vedúcej pozícii v skupine N a v absolútnom hodnotení figuruje na skvelom 6. mieste.

V nedeľu čaká na posádky 6 rýchlostných skúšok, do cieľa by mali doraziť krátko pred 14-tou hodinou. Cieľom teamu TEMPUS STYLLEX je ďalšie spoznávanie nového vozidla, hľadanie vhodných nastavení podvozku a udržanie vybojovanej pozície v hodnotení šampionátu TEMPUS BECEP Rally 2008.

TEMPUS STYLLEX media team








Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri