Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Poľsko

Posádka RUFA Šport tretia na 22.Rajde Rzeszowski - pridané video

Wednesday, 14. 08. 2013 - 09:01, Miroslav Majláth   

Posádka RUFA Šport tretia na 22.Rajde Rzeszowski - pridané video

Uplynulý víkend sa posádka slovenského RUFA Šport Teamu presne po roku opäť predstavila poľským fanúšikom rally. Stalo sa tak v rámci podujatia 22. Rajd Rzeszowski. Výsledkom bolo tretie miesto absolútneho poradia.


grzyb-rz-2013.jpg

Fakt, že táto súťaž je domácou pre jazdca RUFA Šport Teamu Grzegorza Grzyba je už všetkým divákom rally dobre známy. A tak Grzegorz samozrejme nemohol spoločne so spolujazdcom Danielom Siatkowskim v Rzeszowe jednoducho chýbať. Na štart sa pritom slovenský úradujúci majstri Slovenska postavili s vozidlom Škoda Fabia S2000 zo zlínskeho JM Racing Team, vedenej Miroslavom Houšťom.

grzyb-rz-2013-2.jpg

Dvojetapová súťaž v Poľskom Rzeszowe odštartovala v piatok popoludní takmer jedenásť a pol kilometrovým testom Blizianka. V ňom dosiahli Grzegorz s Danielom síce iba druhý najrýchlejší čas, na dobre známej rýchlostnej skúške Lubenia to ale už bola výhra o takmer jedenásť sekúnd, čo bol základ pre obsadenie vedúcej pozície. Pri opätovnom prejazde Blizniankou sa podarilo síce urobiť až tretí najrýchlejší čas, na Lubenii ale opäť prišlo víťazstvo. Prvú etapu 22. Rajd Rzeszowski zavŕšila divácky atraktívna rýchlostná skúška, ktorú absolvovali súťažné posádky priamo v meste Rzeszow, v okolí nákupného centra Nowy Swiat. Tu Grzegorz s Danielom síce zaznamenali iba druhý najrýchlejší čas, napriek tomu prenocovali v pozícii lídrov súťaže s náskokom takmer päť sekúnd.

grzyb-rz-2013-5.jpg

Sobotné ráno a jeho prvý meraný test znamenal pre posádku RUFA Šport Teamu druhý najrýchlejší čas, ktorý ich síce zároveň pripravil o vedúcu priečku, strata na vedúcu pozíciu bola v tomto momente iba necelé dve sekundy. Aj v nasledujúcich testoch sa Grzegorz s Danielom tešili „iba" z druhých časov. Napriek tomu stále bojovali na špici, v tesnom závese za priebežne prvou pozíciou, na ktorú si stále robili zálusk. Prišla ale deviate rýchlostná skúška a na nej sa podarilo Grzegorzovi vyrobiť azda jednu azda z najväčších kríz v súťažnej kariére. Neželaný výlet skončil síce bez poruchy karosérie Škody Fabia S2000, strata na víťaza testu však dosiahla takmer minútu. Samozrejme toto znamenalo posun na tretie miesto absolútneho poradia, na ktorom posádka RUFA Šport Teamu nakoniec dojazdila až do cieľa. „Bola to naozaj veľmi veľká kríza, leteli sme mimo cestu na vytočenú šestku. Snažil som sa poriadne zatiahnuť a stiahnuť drobnú stratu na Kajta, no skončilo to tak, ako som už hovoril. Som rád, že sa autu nič nestalo, mohlo to skončiť aj poriadnym crashom, našťastie sme mohli pokračovať ďalej a dôjsť až do cieľa. Mali sme to dobre rozbehnuté a som rád, že sa nám nakoniec podarilo uhájiť aspoň tretie miesto," povedal po súťaži Grzegorz Grzyb.

grzyb-rz-2013-4.jpg

S tretím miestom absolútneho poradia bol nakoniec spokojný aj manažér RUFA Šport Teamu, Ľubomír Kleman:

partneri-2013-w.jpg

„Dopadlo to nakoniec dobre. Grzegorz s Danielom skončili na pódiu, čo ma teší a to aj napriek faktu, že to mali na začiatku perfektne rozbehnuté a prenocovali na vedúcej priečke. Začiatkom soboty sa bili o prvé miesto a nakoniec dojazdili tretí. Mohlo to skončiť aj haváriou a dôjsť do cieľa vôbec nemuseli. Ja som spokojný, ďakujem posádke za dobrú reprezentáciu tímu a partnerom za podporu. Už o týždeň sa vidíme opäť na rally, v tomto prípade v Lubeníku."

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri