Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Posádka Cserhalmi - Šintal s vysokými ambíciami

Wednesday, 10. 08. 2016 - 09:31, Public relations   

Posádka Cserhalmi - Šintal s vysokými ambíciami

Už o niekoľko desiatok hodín slávnostne odštartuje 4. kolo Majstrovstiev Slovenska v rally - 8. ročník Rally Lubeník. Organizátori evidujú 71 prihlásených posádok, medzi ktorými nechýba novovzniknutá dvojica Tibor Cserhalmi/Lukáš Šintal. V Lubeníku, tak, ako na 43. ročníku Rallye Tatry osedlajú kone pod kapotou Mitsubishi Lancer EVO IX, pod licenciou tímu Kit Racing. V minulom roku sa v Lubeníku obaja predstavili s inými partnermi, ale na rovnakých vozidlách. Cserhalmi mal za spolujazdca Petra Vejačku (2. miesto v triede 3 a 9. miesto absolútne) a Šintal navigoval Konečného (3. miesto v triede 3 a 10. miesto absolútne).

Tibor Szabosi;c30i3979-1.jpg

Usporiadatelia tento rok pripravili niekoľko noviniek. Medzi najatraktívnejšie z pohľadu divákov patria dve nočné rýchlostné skúšky Sirk - Lubeník, čo všetkým jazdcom až tak nevonia. „Už dávno som nešiel klasickú nočnú rýchlostnú skúšku, v Lubeníku budú dokonca dve za sebou. Je to úplne niečo iné, ako nočný okruh v Poprade a úplne iná je aj príprava na nočnú RS. Veľmi dôležitý je rozpis nočnej „erzety", niečo iné vidím cez deň a iné v noci. Na okruhu sa človek poriadne „namaká", ak si mám vybrať, radšej mám klasické rýchlostné skúšky," povedal Tibor Cserhalmi.

Tibor Szabosi;c30i4532-1.jpg

Oproti vlaňajšiu sa okolo Tibora zmenilo viac vecí. Zmena spolujazdca, črtá sa dlhodobejšia spolupráca so Slovnaftom a možno dôjde aj k zmene obutia. V týchto dňoch so svojim Mitsubishi testuje pneumatiky Pirelli. „Chceme vyskúšať Pirelli. Prišli s ponukou, ktorú sa oplatí vyskúšať. Naposledy som jazdil Pirelli asi v roku 2000, boli obuté na Subaru. Nie každému autu „chutia" všetky pneumatiky, ale Pirelli sa posunulo dopredu, čo si pochvaľuje veľké množstvo jazdcov. A treba dodať, že prišli so zaujímavou cenou," ozrejmil Cserhalmi.

Tibor Szabosi;c30i2331-1.jpg

Cieľom posádky Cserhalmi/Šintal je podľa slov pilota vyhrať triedu. „Na „Tatrách" sme chceli dôjsť do cieľa a hlavne vyskúšať, ako nám to spolu s Lukášom pôjde. V Lubeníku máme konkrétnejší cieľ - vyhrať triedu. Vieme ísť ešte rýchlejšie. Na Rallye Tatry sme mali rezervy," skonštatoval T. Cserhalmi. Pomýšľať na priečky najvyššie v rámci absolútneho poradia slovenského šampionátu by chcelo aj rýchlejšie auto. Na Barumke pôjdeme ešte s „deviatkou", ale Košice, by sme mali na 90% absolvovať na Forde Fiesta R5," dodal na záver sympatický jazdec.

Tibor Szabosi;gh7p0332-3.jpg

Rally Lubeník začne vo štvrtok 11. augusta registráciou na obhliadku trate, voliteľným administratívnym preberaním a samotnou obhliadkou trate. V piatok čaká posádky a ich tímy technické preberanie, ohliadky ďalších rýchlostných skúšok, shakedown a večer po slávnostnom štarte, prvá sekcia s dvomi nočnými skúškami Sirk - Lubeník. V sobotu preteky pokračujú šiestimi rýchlostnými skúškami RS 3, 5, 7 Chválová a RS 4, 6, 8 Ratková. Spolu je to 90 kilometrov rýchlostných skúšok. Víťaza 8. ročníka Rally Lubeník spoznáme v sobotu 13. augusta presne o 16. hodine.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri