Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Pompézny začiatok GLOBAL OIL V. Rally Lubeník

Friday, 16. 08. 2013 - 23:19, Zdenka Frývaldská   

Pompézny začiatok GLOBAL OIL V. Rally Lubeník

Tlačová konferencia, ktorá sa uskutočnila nielen pre médiá, ale aj pre divákov bola pompézneho charakteru. Krátko po tom ako moderátor podujatia, Alexander „Šaňo" Štefuca, vyspovedal aktuálne najlepších jazdcov sezóny, v okolí pristál vrtuľník s najnovšími sponzormi zo spoločnosti GLOBAL OIL.

Tibor Szabosi;gh7p4873-1.jpg

Na tohtoročnom, jubilejnom, piatom ročníku, sa na zajtrajšom preteku stretne skutočne špička nielen slovenskej, ale aj českej, maďarskej a poľskej rally. Jedným z najatraktívnejších jazdcov je aktuálne prvý jazdec v tabuľkách, Jaroslav Melichárek, ktorý divákom povedal: „V Lubeníku sú nádherné rýchlostné skúšky, ktoré sú jedny z najkrajších na Slovensku. Nevieme sa ich dočkať a dúfame, že to pre nás dobre dopadne."

Tibor Szabosi;gh7p4915-1.jpg

S týmto tvrdením súhlasí väčšina pretekárov, napríklad aj Martin Koči, ktorý nedávno štartoval na fínskej rally. Na rally v Lubeníku je prvýkrát a prezentovať sa bude na Škode Fabia S2000 rovnako ako Tomáš Ondrej. Ten zamenil svoje Mitsubishi, ktoré je najnovšie maskotom podujatia, aj vďaka novému sponzorovi, spoločnosti GLOBAL OIL. Nedávno sa mu narodil syn, a preto nás zaujímalo, či táto zodpovednosť neovplyvní jeho rýchlosť. „Môj syn a rally sú pre mňa dve veci, ktoré mám rád na sto percent. Teraz tie percentá musím podeliť 50 na 50. Keď si sadnem do auta, nebudem premýšľať nad ničím iným, len nad pretekmi," vysvetlil.

Tibor Szabosi;gh7p4763.jpg

Josef Semerád z Českej republiky má slovenskú rally vo veľkej obľube. Rovnako ako väčšina pretekárov tvrdí, že:
„Ak nezaprší, rýchlostná skúška 3 bude rýchlostný masaker. Aj tak mám rád slovenskú rally, lebo nemáte taký, až sterilný asfalt, ako my. Jazdí sa u vás na hocijakom teréne a aj preto sa teším na zajtrajšiu jazdu."

Tibor Szabosi;gh7p4800.jpg

Taktiež nás zaujímalo akú stratégiu zvolia pri zajtrajšej jazde Jozef Béreš junior a Jaro Melichárek. „Vôbec neviem ako aktuálne stojíme v absolútnom hodnotení. Viem, že keď tieto preteky dôjdeme do cieľa, staneme sa víťazmi triedy 2. Trate sú veľmi rýchle a nie sú na náš podvozok. Od prvej rýchlostnej skúšky však nasadíme maximálne tempo a budeme sa ho snažiť udržať až do cieľa. Predpokladám, že naším najväčším súperom bude András Hadik, ktorý nás na Rally Tatry veľmi prekvapil svojou rýchlosťou,"odpovedal Béreš.

Tibor Szabosi;gh7p4947.jpg

Podobný pohľad má aj Melichárek: „Stratégia je jasná: začať naplno, postupne ešte zrýchľovať a medzitým čakať na chyby našich súperov. Rozhodujúca bude prvá RS, po ktorej sa uvidí, čo ďalej."

Ing. Zdenka Tamášová, Bc. Sandra Polovková
Tlačové stredisko GLOBAL OIL V. Rally Lubeník

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri