Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  MRC

Polovka s novým motorom

Thursday, 30. 09. 2021 - 14:11, T. Szabosi   

Polovka s novým motorom

Popradský tím TATRY RACING zabojuje v Liptovských Sliačoch o ďalšie body do MRC so skúsenou posádkou Tomáš Polovka a Daniel Turcsányi.

Memoriál Mariána Golského v Liptovských Sliačoch má pred sebou už piaty ročník, ktorý sa koná ako tretie podujatie aktuálneho ročníka Motorsport Rally Cupu (MRC). Napriek tomu, že termín súťaže koliduje s podujatím MSR slalomu v Gelnici, na štartovej listine nechýba väčšina významných hráčov z priebežného poradia. Polovka s Turcsányim to majú dobre rozbehnuté tak v triede, ako aj v absolútnom poradí.

ac7i7992.jpg

„Aj keď sme aktuálne v priebežnom poradí absolútne na druhom mieste, tak v očakávaniach sme realisti. Kategória 4 je aj v Liptovských Sliačoch osadená silnými menami, ktoré budú bojovať o pozície v absolútnom poradí. My sa preto radšej sústredíme na súperov v našej kategórii A3, ktorú vedieme. I tu máme veľa silných hráčov, no budeme sa snažiť aj v tejto konkurencii vyjazdiť pekný výsledok,“ rozumne vraví skúsený Tomáš Polovka, ktorému už tradične „číta noty“ starý harcovník Dano Turcsányi.

Tibor Szabosi;ac7i9885-3.jpg

Po augustovej súťaži vo Vranove nad Topľou sa Spišiaci rozhodli vymeniť motor na svojom Seate Ibiza. „Starý motor už mal svoje kilometre a myslím, že už bolo načase,“ vysvetľuje Polovka. „Využili sme, že teraz bola dlhá prestávka medzi pretekmi a tak sme všetko stihli bez zbytočného stresu. Preverili sme motor už aj na výkonovej stolici a verím, že sme na preteky pripravení a všetko bude fungovať ako má.“

Tibor Szabosi;asr68652-1.jpg

Automobilovú súťaž v Liptovských Sliačoch pripravili usporiadatelia na sobotu 2. októbra 2021. Jazdiť sa bude už na osvedčenej trati medzi Liptovskými Sliačmi a Nižným Sliačom. Zaujímavý štvorkilometrový úsek je z osemdesiatich percent asfaltový a zvyšok tvorí šotolina. Pretekať sa bude v obidvoch smeroch, pričom prvé tri rýchlostné skúšky sa pôjdu v smere z Liptovského Sliača na Nižný Sliač (Bežan), a zvyšné tri eresky druhej sekcie sa odjazdia v opačnom smere z Nižného Sliača (Raka). Spolu teda 24 ostrých kilometrov (s prejazdami 49 km). Administratívne a technické preberanie začína v piatok od desiatej. Štart prvého vozidla do súťaže v sobotu je naplánovaný na 8.30 hod.

Tibor Szabosi;ac7i9891-1.jpg

„Som rád, že napriek ťažkostiam v kovidovom období automobilový šport žije a my môžeme pokračovať v tom, čo milujeme,“ vraví šéf tímu TATRY RACING, Vlado Chovan. „Všetci veríme v pekný výsledok našej posádky, ktorým by sme radi chceli poďakovať všetkým partnerom, ktori pri nás stoja aj v ťažkej dobe.“



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri