Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Polovka na kopec a Benček na cup

Wednesday, 09. 09. 2020 - 14:54, Public relations   

Polovka na kopec a Benček na cup

Smutná správa o zrušení Rallye Tatry prispela k rozhodnutiu tímu TATRY RACING nasadiť svoje posádky v ďalších pretekoch.  

„Všetci sme sa naozaj tešili, že sa budeme môcť ukázať našim fanúšikom na domácej automobilovej súťaži pod Tatrami. V tomto ťažkom roku, poznačenom pandémiou koronavírusu, sa všetko rýchlo mení,“ konštatuje smutne šéf tímu TATRY RACING, Vlado Chovan. „Milujeme tento šport a ak už nemôžeme štartovať v Poprade, tak sme hľadali aspoň alternatívu za zrušené preteky.“

Bohuslav Štrauch;dsc-0535-3.jpg

Počas najbližšieho víkendu sa však tím TATRY RACING bude musieť rozdeliť. Jedna posádka bude smerovať za Košice, na preteky Profitunning Cupu v Slanci, a druhá posádka zasa po rokoch vyskúša štart na kopci pri Zvolene, kde sa na Ostrej Lúke pôjde druhý podnik Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu.

Tibor Szabosi;asfr8990.jpg

„Na kopce bežne nechodíme,“ priznáva Tomáš Polovka. „Vlastne sa ani nepamätám presne na rok, kedy sme naposledy štartovali na kopci. Azda v roku 2012? Naozaj neviem. Bolo to v Dobšinej, kde som si dobre zajazdil. Naša rely sezóna je však v tomto roku ťažko skúšaná a keď už nemôžeme štartovať doma pod Tatrami, tak sme si povedali, že to vyskúšame znova na kopci. Využili sme, že teraz sa pôjde Ostrá Lúka a uvidíme, ako sa nám bude dariť. Podľa toho sa rozhodneme, či sprobujeme neskôr aj ďalšie preteky do vrchu.“ Tomáš Polovka bude jazdiť so svojim Seatom Ibiza, a hoci Dano Turcsányi sa na kopci do sedadla spolujazdca posadiť nemôže, tak určite bude aspoň Tomáša podporovať.

Tibor Szabosi;c30i6204-15.jpg

Druhým vozidlom, ktoré počas druhého septembrového víkendu vyštartuje vo farbách tímu TATRY RACING, je Mitsubishi Lancer evo IX. S ním bude jazdiť Dominik Benček na šiestom podujatí Profituning Cupu 2020, ktoré sa ide pod hradom Slanec. Prešovčan obhajuje vlaňajší titul v tejto sérii, no v tomto roku je priebežne zatiaľ na treťom mieste. Nádej na obhajobu síce stále žije, ale strata bodov z Cestíc a Jahodnej je už citeľná. „V Cesticiach som mal technický problém a prvý deň na Jahodnej som vynechal pre súťaž MRC. Súperi si zatiaľ vyjazdili náskok. Jeden najhorší výsledok sa síce odpočíta, no dobehnúť stratu bude ťažké. Stať sa však môže všetko, a ja sa určite znova pokúsim zvíťaziť,“ vraví správne naladený Dominik Benček, ktorý pôvodne zamýšľal Slanec len ako prípravu na Rallye Tatry, no teraz sa z testu stáva hlavná súťaž.

Tibor Szabosi;asf-4233-5.jpg

Dodajme, že na Ostrej Lúke pri Zvolene sa jazdí na dva súťažné dni (sobota 12. septembra a nedeľa 13. septembra). Po obidva dni pretekári absolvujú dopoludnia, na 2650 metrov dlhej trati, dva tréningy, a popoludní dve súťažné jazdy. Na automobilovej súťaži v Slanci zasa čaká na súťažné posádky dvojkilometrový úsek, ktorý sa pôjde trikrát. Štart do prvej jazdy je v sobotu 12. septembra o 10.15 hod. To všetko samozrejme za prísnych bezpečnostných opatrení, ktoré sú zamerané proti drzému vírusu Covid 19.

Tibor Szabosi;asfr4324.jpg

Ľuboš Kašický



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri