Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Poďakovanie – Motorsport Dobšiná

Sunday, 17. 09. 2023 - 19:00, Public relations   

Poďakovanie – Motorsport Dobšiná

V zozname prihlásených na tohtoročnú Rallye Dobšiná figurovala aj domáca posádka Tomáš Fusko – Marcel Kollárik.  Pre mňa ako spolujazdca to bola určitá symbolika štartovať opäť doma, keď práve v Dobšinej som absolvoval pred 35 rokmi môj prvý pretek Rallye Gemer s mojím bratrancom už zosnulým Henrichom.

Tibor Szabosi;asf-6835-10.jpg

Vážim si ponuku ktorú som dostal od Tomáša „zviesť sa“ na tomto podujatí na krásnom vozidle ŠKODA Fabia S 2000. Tomáš si vozidlo zadovážil pred niekoľkými týždňami zo zahraničia a previedol na ňom celkový repas, ktorý ukončil tesne pred pretekmi. Nebolo času na nejaké testovanie, a tak až prvé kilometre na rýchlostných skúškach mali preveriť Tomáša a jeho krásnu Fabku S 2000. Veľa ľudí bolo skeptických, či tento rally špeciál vôbec uvidí cieľ, no Fabia fungovala od začiatku znamenite, čo bolo zreteľné na Tomášových výkonoch vo všetkých RS.

Tibor Szabosi;asf-7492-5.jpg

Najviac rezonoval súboj s posádkou Tomáš Kukučka - Peťo Vejačka na vozidle Mitsubishi Lancer EVO VI, s ktorými sme sa počas dňa ťahali o sekundy.  Tento súboj bol okorenený aj v samotnom servise, keďže sme zdieľali spoločný stan, kde obe posádky začali hecovať aj mechanici. Tomuto provokovaniu neodolal ani Tomášov otec Jožo, na ktorého tlačili mechanici s prosbou o zakúpenie novej sady pneumatík pre posledné 4 RS, aby mohol Tomáš ešte skúsiť ohroziť Kuka a posunúť sa o jednu priečku vpred.

Tibor Szabosi;asf-7954-5.jpg

A skutočne nás v servise čakali nové pneumatiky, na ktoré sa vyzbierali mimo otca Joža aj mechanici, dokonca aj kamaráti, ktorí chceli podporiť Tomáša. Celý súboj naberal na obrátkach a keď k tomu ešte odstúpili pre technickú poruchu dovtedy celkovo druhí v poradí Jaroslav Orsák – Petr Tešinský  na Škode Fabia RS, rozhodnúť mala až posledná 9 RS, pred ktorou sme strácali na „Kuka s Vejom“ už len 1,7 sec. Šťastena sa nakoniec otočila na našu stranu, keď druhým najrýchlejším časom v RS sme sa posunuli na 3 priečku v absolútnom poradí  s náskokom 0,1 sec.

Tibor Szabosi;asf79331-1.jpg

Náš zážitok mal ešte dohru v Dobšinej, keď asi 300 m pred cieľom súťaže vypovedalo poslušnosť palivové čerpadlo a Fabia zastala. Toto už nemohlo zabrániť tomu, aby sme aj pomocou tlačenia neprišli do cieľa pretekov a tak si spoločne užili náš úspech.

Tibor Szabosi;asf-8184-3.jpg

Tento príbeh som chcel napísať aj kvôli tomu, že som sa už dávno nestretol s takou srdečnosťou a prajnosťou ktorú Tomášovi venovali viacerí jazdi i diváci a práve Tomáš Kukučka s Peťom Vejačkom boli jedni z prvých, ktorí tento výsledok Tomášovi dopriali po celodňovom súboji a to aj napriek ich trpkej 0,1 sec. prehre. Ešte jeden moment chcem vyzdvihnúť  a to je súdržnosť a bojovnosť, aká v tomto tíme panuje a vďaka čomu bol Tomášov výkon počas celého dňa na tejto rally okorenený skvelým 3. miestom.

Tibor Szabosi;asf78720-4.jpg

Ešte raz ďakujem Tomášovi Fuskovi, jeho skvelým mechanikom, ďalším partnerom za krásny  zážitok a prajem mu, aby si mohli jeho jazdeckú zručnosť fanúšikovia rally, ale i kopcov užiť častejšie. Veľká škoda, že na Slovensku je viacero takýchto talentov, ktorí nemajú možnosť ho ďalej rozvíjať.

Marcel Kollárik

Tibor Szabosi;asf-6939-9.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri