Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Pocta pre Maria Andrettiho

Sunday, 20. 01. 2019 - 18:19, Ľuboš Kašický   

Pocta pre Maria Andrettiho

Populárna americká séria IndyCar, ktorá je akousi zaoceánskou obdobou európskej formuly jeden, si svoje hviezdy dokáže patrične oceniť. Jednou z najjagavejších je Mario Andretti.

 

Sezóna v IndyCar sa začína o niečo skôr ako v F1, už desiateho marca na floridskom St. Petersburgu. Medzi nováčikmi do nej vstupuje aj nám dobre známy Marcus Ericsson a počas slávnej 500-míľovke v Indianapolise sa postaví na štart aj Fernando Alonso. Španiel bude štartovať vo farbách McLarenu, no pomáhať mu bude tím Andretti Autosport s ktorým už Fernando absolvoval pred dvoma rokmi premiérový krst na Starej tehelni.

01-09-mario-50th-anniversary1969.jpg

Andretti je jedno z najslávnejších mien autošportu za oceánom a na začiatku celej ságy, ktorou je tím Andretti Autosport pokračovateľom, je legendárny Mario Andretti. Dnes už pomaly 79-ročný (28.2.1940) Američan s italskými koreňmi získal celosvetovú slávu vo formule jeden, kde sa v roku 1978 stal majstrom sveta. V Amerike však ešte predtým stihol na seba upozorniť famóznym víťazstvom v 500 míľ Indy v roku 1969. Od tohto zásadného momentu v kariére Maria Andrettiho tento rok uplynie už guľatých päťdesiat rokov a tak sa legendárneho Mária rozhodli Starej tehelni poriadne uctiť. 103.ročník sa jazdí tradične počas posledného májového víkendu a v Múzeu otvoria špeciálnu expoxíciu venovanú Andrettimu. Jeho tvár bude na všetkých odznakoch, ktoré umožňujú vstup do paddocku a logo s jeho tvárou bude aj na množstve predmetov, ktoré si diváci budú môcť kúpiť v obchodoch. Pri predstavení loga preto nechýbal ani legendárny Mario Andretti, ktorý ešte dodnes jazdí promo jazdy na dvojsedadlových monopostoch.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri