Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Po dvojmesačnej prestávke opäť na trati. Slovenský kartingový pohár pokračuje

Saturday, 11. 09. 2021 - 20:48, Public relations   

Po dvojmesačnej prestávke opäť na trati. Slovenský kartingový pohár pokračuje

Septembrové preteky Slokapu, Slovenského kartingového pohára, sa opäť niesli v priateľskej nálade a zdravej súťaživosti. Na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni sa stretli súťažiaci zo Slovenska, Maďarska i Českej republiky. Takmer stovka štartujúcich znamenala jednu z najlepších účastí v tomto roku a zároveň záruku vyššieho napätia na štarte. Počas piateho kola, ktoré prišlo po takmer dvoch mesiacoch letnej prestávky, sme uvideli nových súťažiacich a veľké zmeny na stupňoch víťazov.

Jakub Rovný

"Počasie nám dnes veľmi prialo a účasť bola vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu výborná. Mnohí využívajú Slovenský kartingovový pohár aj ako príležitosť trénovať na ďalšie súťaže a dostať sa na trať Slovakia Ringu, ktorá nie je bežne dostupná," hovorí Róbert Chudý, hlavný organizátor a riaditeľ pretekov. "Dnes budem plniť aj pozíciu riaditeľa pretekov. Je to pre mňa úlpne iný uhol pohľadu. S pozíciou riaditeľa už mám skúsenosti, takže to nebude až takou novinkou."

Jakub Rovný

Núdza o akčné momenty nebola ani v jednej kategórií. Takmer dvojmesačnú prestávku SKP mnohí pretekári využili na dodatočný tréning, no niektorí si naopak dopriali relax. Napríklad Ľubomír Víšňovský, bývalý hokejista a dlhoročný jadzec motokár, zajazdil v meranom tréningu najrýchlejší čas vo svojej kategórii KZ2 Masters. Celkovo však končil na štvrtom mieste. Pre Slovenský kartingový magazín uviedol, že doplatil na podcenenie prípravy. "Leto som trávil s rodinou, motokáram som sa príliš nevenoval. Tak to aj dopadlo," dodal Višňovský.

Jakub Rovný

V detských kategóriách sme videli množstvo nových tvárí. Na trať vo väčšom počte zavítali aj jazdci spoza rieky Moravy. Českí jazdci sa pritom na tých slovenských bez problémov doťahovali. A niektorí sa hneď ujali prvých priečok. Takto uspeli napríklad Klára Tlusťáková či Jakub Hrabec. Pre kompletnú výsledkovú listinu kliknite SEM.

Jakub Rovný

V dospeláckych kategóriách už boli zmeny na medailových pozíciách menšie. Dominovali prevažne známe tváre, ktoré sú súčasťou SKP už niekoľko sezón. V rámci piateho kola sa podarilo zaujať miesto na stupni víťazov aj najstaršiemu pretekárovi Jozefovi Trubačovi sútažiacemu v kategórii KZ2 Senior.

Jakub Rovný

Piate kolo by pritom nemalo byť posledným v sezóne 2021. Oragnizátori Slovenského kartingového pohára plánujú uskutočniť finálne šieste kolo na prelome mesiacov september a október. "Aktuálna situácia je taká, že rokujeme. Ak nám to pandemická situácia dovolí, šieste kolo určite bude. Presný termín zverejníme už čoskoro. Pre najaktuálnejšie informácie sledujte našu facebookovú stránku a náš web," hovorí Róbert Chudý. Nezabudnite si pozrieť aj náš Slovenský kartingový magazín, ktorý nájdete TU.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri