Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Maďarsko

Piate miesto pre Škodu Fabia Rally2 evo XIQIO Racing Teamu z Diósgyöru

Monday, 27. 05. 2024 - 13:43, Miroslav Majláth   

Piate miesto pre Škodu Fabia Rally2 evo XIQIO Racing Teamu z Diósgyöru

Slovenská Škoda Fabia Rally2 evo košického XIQIO Racing Teamu sa opäť úspešne postavila na štart maďarských rally majstrovstiev.

 

XIQIO Racing Team

A rovnako ako v minuloročnej sezóne, keď v jej závere bola ovenčená absolútnym maďarským rally titulom, nesklamala Škoda Fabia Rally2 evo ani teraz. V jej útrobách sa počas podujatia II. Hell Diósgyör Rally 2024 ukrývala dvojica József Trencsényi a Gábor Verba.

XIQIO Racing Team

Súťaž, ktorá sa konala iba pár kilometrov od slovenských hraníc bola organizátorom pripravená ako dvojetapová. Súťažiaci, ak chceli uspieť a brať nejaké body do priebežného poradia maďarských rally majstrovstiev, museli zvládnuť počas prvej etapy celkovo šesť rýchlostných skúšok v súhrnnej dĺžke takmer šesťdesiatpäť kilometrov, ale aj trať prvej etapy v dĺžke takmer dvestosedemnásť kilometrov. Ani druhá etapa nebola jednoduchá, pričom v nej na všetkých účastníkov čakala trať o celkovej dĺžke viac ako dvestosedemdesiatjeden kilometrov, pričom v tomto počte bolo už započítaných ďalších šesť meraných úsekov. Tie mali spoločnú dĺžku viac ako sedemdesiatosem kilometrov.

XIQIO Racing Team

Pri pohľade na výkon posádky József Trencsényi - Gábor Verba treba povedať, že táto dvojica od štartu až do cieľa udržiavala konštantnú rýchlosť, pričom z celkovo dvanástich testov dojazdila na siedmych z nich na piatom a v piatich prípadoch na šiestom mieste absolútneho poradia. To všetko vo veľmi silnej konkurencii. Výsledkom bolo piate miesto absolútneho poradia a rovnaké umiestnenie dosiahol József s Gáborom aj v triede RC2.

XIQIO Racing Team

„Myslím, že na prvýkrát s našim autom to nebol zlý výkon. Treba povedať v prvom rade, že konkurencia bola nesmierne ťažká a súperilo sa doslova o každý centimeter trate. József bol s prípravou auta a jeho nastavením veľmi spokojný a preto verím, že spolu budeme pokračovať v bojoch v rámci maďarských rally majstrovstiev aj naďalej. Ďakujem posádke za výborný výkon a mechanikom za špičkovo odvedenú robotu,“ skonštatoval Marián Mičák, šéf slovenského XIQIO Racing Teamu.

XIQIO Racing Team

Kde a na akej súťaži sa so Škodou Fabia Rally2 evo stretneme nabudúce, to vám prezradíme v ďalšej tlačovej správe.

XIQIO Racing Team

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri