Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

PEVA ulovila ďalšieho legionára

Wednesday, 01. 05. 2013 - 09:05, T. Szabosi   

PEVA ulovila ďalšieho legionára

Minulý rok sa na štart Majstrovstiev Slovenska za tím PEVA racing postavil Radovan Mozner senior, pre ktorého to bol návrat do súťažného auta Mitsubishi Lancer Evolution. Po zaškolení svojho syna, Radovana juniora, sa z roly jazdca, posunul do roly manažéra tímu. A tak sa do úlohy jazdca vrátila česká legenda rally Jozef Semerád, ktorý si do auta sadol na poslednom ročníku Rally Košice po niekoľkých rokoch. V cieli pretekov sa ukázalo, že to bola výborna voľba, keďže posádka Semerád - Mozner získali po dvoch dňoch prvé miesto v triede 3.

Tibor Szabosi;co8c3150-4.jpg

PEVA racing v začatom a dobre zabehnutom trende angažovať legendy rally pod svoje krídla pokračuje aj túto sezónu. Už na Slovakia ringu štartovali za PEVU dve posádky v zložení Radovan Mozner senior so svojím dlhoročným navigátorom Petrom Vejačkom a Jozef Semerád s Radovanom Moznerom juniorom. V tomto roku sa posádka rozrastie aj o tretiu legendu rally Bedřicha Habermana s Róbertom Baranom, ktorý si za volant sadne po 12tich rokoch. A prečo práve Beďo Haberman?

Tibor Szabosi;co8c7873-3.jpg

Radovan Mozner senior: „ Beďo je jazdec, s ktorým sme svojho času bojovali o sekundy v triede A5. Potom Beďo presedlal do kitovej Felície a pokračoval až do Cosworthu. Súčasne medzi nami vždy vládla priateľská nálada, či sme pretekali, trávili spolu voľné chvíle počas tréningov alebo aj v časoch, keď sme stáli za páskou ako diváci. Niekedy nechýba veľa, a predsa to je toľko, že vám to neumožní odštartovať pretek alebo sezónu. To ale nie je prípad Beďa. Preto naše ďalšie smerovanie bude mat aj tento charakter."

Tibor Szabosi;67c7793.jpg

Ako sa na to pozerá generálny sponzor a majiteľ firmy PEVA? Peter Varga: „S Pevou sme vstúpili do tohto športu v roku 2011, podporou organizátora Rally Košice. To sa nezmenilo ani v roku 2012. Ale nezostalo to len pri podpore organizátorov, vyslali sme na trať vlastné auto, z dielne českého tímu Semerádov. V roku 2013 budeme podporovať a spolupracovať s organizátormi Rally Prešov a určite budeme ešte jednať s organizátormi rally Košice. A aby toho nebolo málo, na trati uvidíte dve posádky PEVA racingu."
Zloženie a celkové fungovanie tímu PEVA racing bude veľmi podobné tomu, z minulého roka. Posádky budú štartovať s autami od Semerád rally teamu ale popritom sa bude PEVA podieľať aj s vlastnými mechanikmi na servisovaní počas pretekov, keďže Semerádi majú dosť povinností pri štartovaní na Majstrovstvách sveta. O marketing sa aj naďalej stará Simona Rosszayová, čo pre manažéra tímu (Radovana Moznera seniora) znamená viac časopriestoru, na prácu okolo zabezpečovania súťaže v každom aspekte.

Tibor Szabosi;67c6081.jpg

Cieľom celého tímu je absolvovať vybrané slovenské podujatia s uvedenými dvomi posádkami a pokiaľ sa podarí niektoré zmluvy previezť do reálnej podoby, farby PEVA uvidia aj diváci v Čechách, na jednom z prestížnych pretekov.

PEVA racing



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri