Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

PEVA s Moznerovcami v piatok štvrtý, v sobotu prišla smola

Monday, 16. 04. 2012 - 14:30, Miroslav Majláth   

PEVA s Moznerovcami v piatok štvrtý, v sobotu prišla smola

Košický PEVA Racing Team sa po prvýkrát predstavil v spolupráci s otcom a synom Moznerovými v rámci úvodného podujatia slovenského rally šampionátu v Prešove. Počas prvej etapy im v cieli patrilo štvrté miesto v triede 3, v sobotu si však kaôlich horkosti vypili takmer do dna.

Tibor Szabosi;co8c3934-3.jpg

Piatková prvá etapa XIX. Rally Prešov odštartovala až v popoludňajších hodinách, pričom presná polovica zo šiestich rýchlostných skúšok sa jazdila po tme, vo večerných hodinách. Trieda 3, do ktorej je zaradené súťažné vozidlo tímu, bola plne obsadená a o prvé majstrovské body sa bilo trinásť posádok. Takúto konkurenciu si už dávno nepamätáme a tak bolo už pred štartom jasné, že boje sa budú s pribúdajúcimi kilometrami stupňovať.

Tibor Szabosi;co8c4884-6.jpg

Jazdec, Rado Mozner sa navyše na už spomínanej súťaži predstavil nielen s novou technikou, ale aj s vlastným synom Radovanom na mieste copilota.

Tibor Szabosi;67c1941.jpg

„Súťaž nezačala zle, Mitsubishi fungovalo ako malo, spolupráca so synom bola tiež dobrá a v aute vládla pohoda. Šalgovik nám síce nesadol tak, ako by som si predstavoval, Zlatá Baňa a mestský okruh v Ľuboticiach však už boli už o niečom úplne inom. Navyše nás v druhej sekcii čakali nočné rýchlostky a jazdu v tme ja vyslovene môžem. Najskôr sme zajazdili dva piate časy v našej triede, na Zlatej Bani, ktorá mala takmer dvadsaťpäť kilometrov to už bolo druhé miesto, čo bolo super. V cieli prvého bodovaného dňa sme brali body za štvrté miesto a plány vychádzali,"
opísal dianie v rámci prvej etapy XIX. Rally Prešov Radovan Mozner starší.

Tibor Szabosi;co8c3945-3.jpg

V úvode druhej etapy prvú rýchlostnú skúšku organizátor zrušil a nasledoval voľný prejazd, na druhej už išlo všetko tak ako malo a posádka PEVA Racing zajazdila medzi rýchlymi jazdcami z Čiech, Poľska a Maďarska štvrtý najrýchlejší čas. Nasledoval servis, ale aj začiatok prvých dažďových kvapiek, rýchla voľba vhodných pneumatík a rýchly odjazd na štart predposledného testu. „Predposledná rýchlostná skúška sa už išla na vode, trošku to ukĺzavalo a priznám sa, nemal som odvahu sa do toho poriadne oprieť, predsa len s týmto autom idem prvýkrát. Výsledkom bola strata. No a posledná rýchlostná skúška, v tej sme asi v polovici trafili nejaký kameň, následne sme menili koleso a súťaž bola v tom momente pre nás stratená," zhodnotil prešovskú smolu Rado Mozner starší.

Tibor Szabosi;co8c3951-4.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri