Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Petrovia - Ambrúz a Jureňa majstrami FIA Zóny strednej Európy

Thursday, 27. 12. 2012 - 15:09, Miroslav Majláth   

Petrovia - Ambrúz a Jureňa majstrami FIA Zóny strednej Európy

Nielen počas tohtoročnej sezóny seriálu pretekov automobilov do vrchu sa trojica jazdcov EMS Racing Teamu zapájala do seriálu pretekov FIA Central European Zone Hillclimb Trophy 2012, ktoré sa konali nielen v blízkom zahraničí, ale aj ďaleko za hranicami Slovenska.

dsc-4290.jpg

Posledné podujatie tohto seriálu sa uskutočnilo v polovici októbra v Talianskom Cividale-Castelmonte. Zatiaľ, čo väčšina jazdcov Majstrovstiev Slovenska svoje súťažné vozidlá po Ostrej Lúke zazimovala do garáží, Bratislavčania Peter Ambrúz a Sergej Skarpíšek a Púchovčan Peter Jureňa sa rozhodli ukončiť sezónu vo veľkom štýle. Vybrali sa v druhý septembrový týždeň do Čiernohorského Kotoru, aby tam absolvovali predposledné preteky automobilov do vrchu zaradené do FIA Zóny strednej Európy. Pripravená pre nich bola trať o dĺžke 4 470m metrov z Kotoru do dedinky Troica, 5 kilometrov od pobrežia Jadranského mora. Dve tréningové a dve ostré jazdy tu mala absolvovať takmer šesťdesiatka pretekárov zo siedmich krajín Európy. Na preteky sa celá trojica nesmierne tešila, bohužiaľ, po tragédií v Srbsku boli tieto preteky až na mieste zrušené a naši jazdci sa mohli vybrať na 1200km dlhú cestu domov. Sklamanie bolo o to väčšie, že tieto preteky boli už druhými zrušenými v priebehu dvoch týždňov.

dsc-4302-1.jpg

Na pretekárov čakali preto posledné preteky sezóny. Tie sa konali v Taliansku, pričom na štart sa postavilo celkovo dvestotridsať jazdcov z Rakúska, Talianska, Slovinska, Nemecka a Slovenska a to aj napriek faktu, že vo všetkých skupinách bolo už o konečnom poradí rozhodnuté. Ostávalo iba jediné, konštatovať, že aj v tohtoročnej sezóne sa Slovensko mohlo pochváliť ďalšími dvoma Majstrami Strednej Európy.

dsc-4343.jpg

Po sezóne nasledovalo tak ako aj v tých ostatných vyhlásenie najlepších jazdcov. To sa konalo v tomto roku v maďarskom hlavnom meste Budapešť, samozrejme aj za účasti prezidenta FIA Jeana Todta.

dsc-4291.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri