Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Petroltrans Rally Team – Karlovac bol naším ostrým testom

Tuesday, 04. 04. 2023 - 16:02, T. Szabosi   

Petroltrans Rally Team – Karlovac bol naším ostrým testom

Quattro River Rally Karlovac ktoré sa uskutočnilo v dňoch 31.3. – 2.4.2023 v Chorvátsku bolo ďalším podujatím s účasťou nášho tímu v zložení Ing. Vlastimil Majerčák a Ing. Jakub Slovák na vozidle Ford Fiesta Rally 2. Toto podujatie bolo zaradené do nášho kalendára pre sezónu 2023 hlavne z dôvodu zžitia sa našej posádky s novou technikou a počiatočného rozjazdenia sa na chorvátskych tratiach pred ďalším podujatím WRC CROATIA RALLY 2023 ktoré je započítavané do prestížneho seriálu Majstrovstiev sveta.

Uroš Modlic;230402-qrr-1919.jpg

Karlovac Rally usporiadateľ pripravil ako 2. etapovú súťaž v dĺžke 476,93 km so 4. sekciami a 12. rýchlostnými skúškami o dĺžke 115,42 km. Piatková ohliadka trate ukázala nádherné vložky v prekrásnom prostredí ktorým nič neuberalo na vysokej náročnosti. Shakedown preveril techniku aj posádku a poskytol možnosť popracovať na nastavení vozidla pre tieto špecifické trate. Sobotňajší deň pokračoval slávnostným štartom medzinárodne nabitou štartovou listinou so silnou konkurenciou. Táto prvá etapa obsahovala trojicu rýchlostných skúšok na ktoré sa nezvolili celkom správne pneumatiky čo sa samozrejme odzrkadlilo v čase. Do druhej etapy naša posádka prespala na 13. mieste absolútne.

Uroš Modlic;230401-qrr-7374.jpg

Nedeľňajšia prvá sekcia v podobe troch rýchlostných skúšok priniesla defekt a v tej najdlhšej RS ulomenú poloos. Našťastie posádka došla, síce už len ako “predokolka“ túto sekciu až do servisnej zóny. Naši mechanici v časovom limite stihli vymeniť poloos, ako aj upraviť nastavenia a vyrazilo sa do ďalšej sekcie troch skúšok. Posádka postupne zrýchľovala a stále viac dôverovala novej technike čo bolo vidieť na dosiahnutých časoch. Do poslednej sekcie sa už nastupovalo v dobrej nálade a samozrejme so snahou naplniť naša ambície skončiť v TOP 10. Podarilo sa! Dobšinčania Vlasto s Kubom prechádzajú cieľom na 9. mieste absolútne a v seriáli Croatia Internationale na 6. mieste. Súťaž hodnotíme ako veľmi náročnú no veľmi prospešnú, ktorá pre nás splnila očakávania. Gratuláciu si zaslúži každý kto prešiel cieľom. Gratulujeme celému tímu, ďakujeme posádke za dobrý výsledok a samozrejme všetkým naším partnerom hlavne spoločnosti PETROLTRANS, a.s. a DOUVE AGRO s.r.o. za podporu bez ktorej by absolvovanie takýchto súťaží nebolo možné. Ďakujeme aj usporiadateľom za nádherné podujatie a v neposlednom rade aj všetkým tým, ktorí nás podporujú a fandia nám.

Ján Slovák PTRT

Fotogaléria y podujatia

Uroš Modlic;230402-qrr-4806.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri