Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peter Jureňa opäť zlatý v „N“-kách na Jahodnej

Tuesday, 07. 06. 2011 - 14:08, Daniel Mandzi   

Peter Jureňa opäť zlatý v „N“-kách na Jahodnej

Slovenský seriál Pretekov automobilov do vrchu odštartovali organizátori MORIS CUP-u víkendom 4. a 5. júna na horskom priechode Jahodná pri Košiciach, prihlásených bolo 55 jazdcov, ktorí prišli bojovať o body v Majstrovstvách SR, v Národnom Pohári PAV, vo FIA International Hill Climb Chalenge a FIA European Hill Climb Cupe.

Tibor Szabosi;co8c0293-3.jpg

Peter Jureňa z bratislavského EMS Motorsportu štartoval so svojim Mitshubishi Lancer EVO IX v kategórii N 2000, v produkčných autách. Po pretekoch sme sa s Petrom spojili telefonicky a absolvovali krátky rozhovor:

Tibor Szabosi;co8c9990-2.jpg

Aké sú dojmy z prvých Majstrovstiev SR?

Veľmi dobré, v skupine N som mal troch vážnych konkurentov, Majerčáka, Grendela a Liptáka, no najviac sa teším z toho, že som zo štyroch súťažných jázd porazil Ericha Achsa jazdiaceho na formuli Opel Lotus. /... radosť a smiech /

Tibor Szabosi;co8c9991-2.jpg

Ako hodnotíte prácu organizátorov a čo divácka kulisa?

Preteky boli zabezpečené výborne, no problémom bola šotolina vyhádzaná v niekoľkých zákrutách. Ja som s tým síce problém nemal, no formulové autá áno, chytali to všetko prednými spojlermi. Diváci boli úžasní, no v jednej z jázd začali kývať rukami zhora nadol, ja som spomalil, mysliac si, že signalizujú dáku prekážku, no potom som sa dozvedel, že oni ma zdravili a povzbudzovali, ako na rely. / ... smiech /

Tibor Szabosi;t2c0770.jpg

Peter Jureňa skončil v „N"-kách, vo všetkých štyroch súťažných jazdách suverénne prvý. V seriáli MSR na celkovom štvrtom mieste za Andrejom Krajčim, Martinom Kojšom a Igorom Drotátom a v MSR KAT 1 na tretej priečke za Martinom Koišom a Igorom Drotárom, stálicami kopcárskeho kolotoča.

Tibor Szabosi;co8c0876-5.jpg

Spokojnosť netajil ani manažér bratislavského EMS MOTORSPORTU Peter Ambrúz, ktorého sme vyspovedali tiež:

Prvý slovenský majstrák za Vami, opäť Jureňova žatva medajlí, spokojnosť?

S výkonom Peťa  Jureňu určite, ja som chcel štartovať tiež, no svoju Kalibru som nestihol úplne doladiť, takže do jej kokpitu sadnem až v Čiernej Hore, do ktorej odchádzame v týchto dňoch.

Tibor Szabosi;t2c0575.jpg

Takže ďalšie zbieranie bodov do FIA CEZ? Pokračujete v medajlovej žatve z macedónskeho Vodne?

Je to tímová stratégia, dúfam, že budeme v nej úspešne pokračovať. EMS MOTORSPORT sa sústredil najmä na preteky Zóny strednej Európy, sme taká malá slovenská reprezentácia, no žiaľ zatiaľ neoficiálna. / ... smiech /

Peter Rusko;img-6041-2.jpg

Štartujete v čierno horskom Nikšiči všetci traja, teda Jureňa, Škarpíšek aj Ambrúz?

Áno, Peter je v super forme, aj so svojim Evom IX, Sergiovi sme vymenili na opli spojku aj s prevodovkou, ktoré klakli vo Vodne a ja mám kalibru už v takom stave, ako som si predstavoval. Verím, že technika vydrží a zabodujeme všetci. Aj v tejto sezóne je každý bod vzácny, ak prihliadneme aj k tomu, že prvé aprílové preteky FIA CEZ v chorvátskom Rabaci boli zrušené.

Peter Rusko;img-5839-3.jpg

A my budeme držať palce, aby chlapi z bratislavského EMS MOTORSPORTU boli úspešní a prinesieme Vám čo najskôr aktuality aj z černo-horských pretekov GLAVA ZETE 2011.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri