Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peter Florek vo vedení Národného pohára

Tuesday, 19. 06. 2012 - 10:27, Zdenka Frývaldská   

Peter Florek vo vedení Národného pohára

Národný pohár v Pretekoch automobilov do vrchu má za sebou už dve podujatia z tohtoročného kalendára. V priebežnom hodnotení si prvé miesto s vysokým náskokom drží Peter Florek.

 

Jozef Pisch;1t1u1530-1.jpg

Minuloročný víťaz Národného pohára PAV, Peter Florek, začal túto sezónu úspešne. Po tom, čo sa zúčastnil pretekov na Ostrej Lúke aj na Jahodnej, sa s náskokom 60 bodov nachádza na prvom mieste. Napriek tomuto skvelému výkonu sa mu však nevyhli technické problémy, ktoré dali celému tímu dostatočne zabrať.

Tibor Szabosi;67c9635.jpg

Prvé pohárové podujatie zaradené aj do Liqui Moly Berg Cup a Slovenského kopcového pohára sa uskutočnilo takmer presne pred mesiacom, v dňoch 27.-28.5. a nieslo názov Ostrolúcky pohár. Tak ako to na kopcoch býva, pre pretekárov boli počas víkendu pripravené štyri tréningové a štyri ostré jazdy. Aj keď Peťo tu štartoval len po tretíkrát vo svojej kariére, odniesol si odtiaľ plný počet bodov. „Na Ostrej Lúke bola veľmi silná konkurencia. Zišli sa tam jazdci z viacerých seriálov, ktorí majú oveľa viac najazdené a tento kopec dobre poznajú. Ja som tu štartoval len po tretíkrát a keďže to bolo prvé podujatie tejto sezóny, nebol som ešte dostatočne rozjazdený. Aj keď sa mi napokon podarilo odviezť si dve prvé miesta, s výsledkom som nebol spokojný. Bol som totiž pomalší ako minulý rok a k tomu nám odišla spojka", zhodnotil jazdec. Keďže počas pretekov sa objavili technické problémy, bolo potrebné auto hneď prekontrolovať. „Hneď po pretekoch sa auto rozobralo a zistil sa prepadnutý prítlačák. Ten sa spolu so spojkou vymenil tak, aby to vydržalo už celú sezónu", dodal ešte Peťo.

Zdenka Tamášová;img-5490-3.jpg

Dva týždne po Ostrej Lúke odchádzal tím pripravený na Moris Cup Jahodná. Už prvý tréning však ukázal, že ani tieto preteky sa nezaobídu bez problémov. Tie sa však našťastie vyriešili a jazdec sa tak môže pripravovať na ďalšie podujatie NP PAV. „Na Jahodnú som sa rád vrátil, lebo sa mi tu minulú sezónu páčilo. Tento rok sa trochu nevydarila organizácia a ani počasie, no to sa nedalo ovplyvniť. Okrem toho sa mi hneď v prvej jazde povolili tiahlá na riadenie a nešla radiť štvorka. Po druhej jazde sme zistili, že v benzíne máme vodu a vďaka neplánovanému predĺženiu pretekov kvôli vysokému počtu súťažiacich sme to stihli v servise opraviť. Vypustili sme nádrž, prepláchli systém a znovu natankovali. Auto už potom viacmenej fungovalo, aj keď sa mi počas celého víkendu zamykali diferenciály. To však budeme riešiť teraz, počas dlhšej prestávky medzi pretekmi. Ďakujem mechanikom za prípravu auta a výborne odvedenú prácu na každom podujatí. Mojou hlavnou úlohou je teraz zháňať reklamných partnerov pre náš tím", povedal opäť Peťo.

Tibor Szabosi;co8c1336-4.jpg

Pretekár sa vďaka účastiam na oboch podujatiach, kde získal tri prvé a jedno druhé miesto, nachádza so svojimi 93 bodmi na prvej pozícii, v tíme vládne teda spokojnosť. Najbližším pretekom v kalendári NP bude Dobšinský kopec, ktorý sa uskutoční 21.-22.7.

Slavomír Ďuroš;lmbc-30.jpg

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri