Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Pekný výsledok z Dobšinej pre KM Racing Slovakia

Tuesday, 09. 02. 2016 - 19:59, Public relations   

Pekný výsledok z Dobšinej pre KM Racing Slovakia

Stovka prihlásených súťažných posádok, zľadovatený povrch so zasneženými, bahnistými, no i suchými úsekmi a obrovské množstvo fanúšikov rýchlych kolies. To všetko mohli zažiť účastníci 14. Dobšinskej zimy, ktorá sa konala v sobou 6.februára v Dobšinej pri Rožňave. Jej súčasťou bola aj posádka Ivan Mutňanský - Róbert Baran, ktorá si nenechala ujsť tento náročný úvod sezóny a odštartovala tu na svojom Mitsubishi Lancer Evo IX.

Tibor Szabosi;gh7p2927.jpg

Organizátori z Dobšinej sa aj v tomto roku ujali náročnej úlohy otvoriť ďalšiu motoršportovú sezónu na Slovensku. Na Dobšinskej zime štartujú každoročne okrem posádok Minirally aj väčšie súťažné tímy, ktoré môžu diváci vídať prevažne v slovenskom rally šampionáte. Medzi nich patrí aj KM Racing Slovakia, ktorý na tejto súťaži zastupoval hlavný manažér, Ivan Mutňanský. „Dobšinské trate sú veľmi pekné a obľúbené, preto sme sa rozhodli, že novú sezónu otvoríme práve tu. Nemali sme nejaké veľké ciele, chceli sme si najmä dobre zajazdiť a popri tom sa aj zabaviť na zaujímavom povrchu", povedal na úvod Mutňanský.

Tibor Szabosi;gh7p1776-1.jpg

Napriek tomu, že tento jazdec sedí za volantom na pretekoch naozaj už len sporadicky, dosiahol medzi elitou slovenského motoršportu veľmi pekný výsledok. Na všetkých štyroch rýchlostných skúškach - dvoch prevažne zasnežených, jednej asfaltovej a jednej bahnistej, sa umiestnil v TOP 20 celkového poradia a ku prvej desiatke najrýchlejších naozaj nemal ďaleko. Celkovo napokon skončil na 12.mieste a k tomu na 9.mieste v Dobšinskom pohári. „Osobne si myslím, že keby sme s Robom sedeli v aute tak často ako naši konkurenti, umiestnili by sme sa oveľa vyššie. No aj tak sme dosiahli celkom pekný výsledok. Som rád, že sme to bez problémov zvládli a už teraz sa teším na prvú súťaž majstrovstiev Slovenska v rally, na Eger Rallye 2016."

Maďarská súťaž otvorí slovenský šampionát už v prvý aprílový víkend a tím KM Racing Slovakia tam určite nebude chýbať!

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri