Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Patrik Kecer a Sebastián Ivan si v Prešove vybrali poriadny diel smoly

Tuesday, 27. 06. 2023 - 15:56, Miroslav Majláth   

Patrik Kecer a Sebastián Ivan si v Prešove vybrali poriadny diel smoly

Košičan Patrik Kecer nie je za volantom pretekárskych vozidiel žiadny nováčik. Svoju púť začínal už pred viac ako desiatimi rokmi v automobilových slalomoch.

 

Tibor Szabosi;asf79774.jpg

Do rally súťaží spoločne so svojim synovcom Sabastiánom Ivanom, ktorý mu vo Forde Fiesta ST150 číta noty vstúpil až po „korone“ v roku 2021. Napriek tomu už vtedy mal na svojom konte celoročné víťazstvá v triede 3 v rámci seriálu PD Profituning Cup.

Tibor Szabosi;asf79240-3.jpg

„V rámci automobilových slalomov som začínal s Volkswagenom Golf, ktorý sa mi podarilo aj statočne rozbiť. Potom nasledoval Peugeot 306 GTi, s ktorým som v slalome dosiahol najväčšie úspechy. Stále ma to však viac a viac ťahalo do rally disciplíny, čo sa nám splnilo v sezóne 2021. Na Slovakia Ringu sme urobili Rally školu, no a potom sme už mohli začať bodovať v rámci Slovenského Rally Pohára,“ opísal svoj vstup do rally súťaží Patrik Kecer.

Tibor Szabosi;asr60032-18.jpg

V rámci rally podujatí Paťo a Sebastián volili vozidlo Ford Fiesta ST150. To prešlo drobnými úpravami, pričom napriek Paťovým dobrým rukám nedosahuje výsledky, aké by si jeho majiteľ prial.

Tibor Szabosi;asr69075-7.jpg

„Auto je dobré podvozkovo, len nám chýbajú kone. Chcelo by ich pod kapotu ustajniť ešte aspoň tridsať, štyridsať a vtedy by sme sa vedeli ako tak rovnať s konkurenciou. Proti vozidlám špecifikácie Rally4 by sme aj tak mali iba minimálnu šancu, sú to továrenské špeciály a s tými sa porovnávať nedá. Škoda, že práve s nimi musíme bojovať o body v triede,“ vysvetlil slabinu Fordu Fiesta ST150 Paťo.

Tibor Szabosi;asr68146-8.jpg

V prípade 26. Rally Prešov 2023 si Paťo so Sebastiánom a 3plast rally teamom užili tú pravú rally súťaž, plnú nástrah lesných ciest, ale aj vrtochov počasia. Výsledkom nakoniec, po drobnom výlete mimo trať bolo siedme miesto v triede 5.

Tibor Szabosi;asf79225-2.jpg

„Bol som veľmi rýchly v jednom z retardérov a keďže som ho nechcel rozraziť, tak som sa snažil obísť cez trávu. Tá ale bola po raňajšom daždi poriadne mokrá a pod ňou bol navyše rigol a v ňom sme ostali visieť. Našťastie o chvíľu dobehli nejakí diváci a pomohli nám z tej šlamastiky. Nechali sme tam viac ako minútu. No a v druhom kole hneď od prvej rýchlostnej skúšky nám začala tiecť brzdová hadička, musel som ju zablendovať a išli sme teda iba na jeden okruh a to bolo poriadne trápenie a museli sme zvoľniť. Bolo to dosť trápenie. Ale sme v cieli a to je dôležité,“ doplnil záverom Patrik Kecer.

Tibor Szabosi;asr60040-15.jpg

Slovenské rally majstrovstvá pokračujú opäť o mesiac podujatím vo Vranove nad Topľou, kde Paťa so Sebastiánom určite opäť uvidíme.

Miro Majláth   



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri