Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Patrick Schober sa v dobrej nálade dvakrát prebojoval cez polovicu poľa NASCAR vo Valencii

Thursday, 19. 05. 2022 - 14:45, Radovan Szabosi   

Patrick Schober sa v dobrej nálade dvakrát prebojoval cez polovicu poľa NASCAR vo Valencii

Prvý pretekársky víkend EuroNASCAR vo Valencii bol pre Patricka Schobera skutočnou výzvou medzi  33 jazdcami.

Po neúspešnej kvalifikácii musel štartovať v 1. pretekoch z 21. miesta štartovného roštu.

Už počas piatkového voľného tréningu sa vyskytli technické problémy, 2. voľný tréning musel ukončiť  po prvom kole pre poruchu spojky.

doublev-1.jpg

Štartová pozícia 21 nebola dôvodom na zdržanlivosť, pretože Patrick sa peknými duelmi v priebehu niekoľkých kôl prebojoval až na 11. pozíciu. Práve keď sa pripojil k súperom pred ním a bol na ceste do top 10, nastal ďalší technický problém. V posledných 3 kolách sa musel vysporiadať s veľmi mäkkým a dlhým brzdovým pedálom. 

Tento problém ho potom vo svojich prvých pretekoch EuroNASCAR posunul na 13. miesto.

doublev-2.jpg

Druhé preteky v nedeľu popoludní boli plné optimizmu.

18. miesto na štartovom rošte nebola pozícia, ktorá by mala odrážať Schoberov výkon. Brzdy na jeho vozidle boli v rámci možností opravené a rátalo sa stým, že vydržia. No žiaľ, bola to nádej, ktorá sa nenaplnila.

Už na štarte dokázal Patrick predbehnúť 4 súperov a bol na P14, keď pri brzdení v 3. zákrute šliapol na takmer prázdny brzdový pedál a vo vysokej rýchlosti skĺzol do štrkovej zóny. Patrick sa  dokázal vyhnúť nárazu do bariéry pneumatík, do pretekov sa vrátil na 31. pozíciu a pokračoval v prenasledovaní svojich súperov.

doublev-3.jpg

 „Teraz som musel zmeniť štýl jazdy, pretože s týmto dlhým brzdovým pedálom som už nemohol podraďovať dvojitým zošliapnutím spojky. Odteraz som brzdil ľavou nohou a jednoducho podraďoval bez spojky, ale aj preraďoval vyššie - robia to aj iní a funguje to perfektne.“ hovorí po pretekoch Patrick Schober.

 Z 31. miesta až po 19. miesto si Patrick Schober evidentne užil veľa predbiehacích manévrov a každý vie, že bez technických problémov by dosiahol oveľa viac.

p1070616.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri