Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Pár otázok pre Thierryho Neuvilla

Sunday, 17. 03. 2013 - 17:44, Zdenka Frývaldská   

Pár otázok pre Thierryho Neuvilla

Vďaka modernej technike a rôznym možnostiam komunikácie sa mi podarilo cez tlačovú tajomníčku M-Sport spojiť s mladým Belgičanom jazdiacim rally, Thierrym Neuvillom. Položila som mu pár otázok týkajúcich sa jeho pôsobenia v rally. Jeho odpovede nájdete nižšie.

neuville-3-83215.jpg

Thierry, typická otázka, prečo práve rally?

Už pred tým, než som prvýkrát sadol do auta, vedel som, že to chcem robiť. Rýchlosť, adrenalín, kamarátstvo a tesné súperenie medzi posádkami, to je to správne. Som šťastný, že mi bolo umožnené súťažiť v jednom z najlepších športov na svete. Veľmi by som chcel, aby na preteky chodilo stále viac divákov a fanúšikov.

neuville-2-93203.jpg

Ktoré z áut, ktoré si riadil, ti vyhovovalo najviac?

Mal som šťastie, že som vo svojej kariére mohol jazdiť už vo viacerých skvelých autách. S1600-vky sú neuveriteľné a musím povedať, že som si s nimi užil naozaj veľa zábavy. Ale nič nie je lepšie ako WRC. Ja som jazdil na dvoch, na Citroene DS3 WRC a Forde Fiesta RS WRC. Obe sú porovnateľné, ale medzi mnou a Fiestou vznikla vďaka prvému pódiu v Mexiku akási väzba. Je to pravdepodobne aj preto, lebo sa s tým autom stále učím a v Mexiku to bola pre mňa na ňom prvá šotolinová rally.

Willy Weyens;wiwneuville-080.jpg

Aký je najväčší rozdiel medzi „WRC" a „S2000"?

Najväčším rozdielom je jednoznačne výkon. Možno na takých rally ako je Mexiko, kde nadmorská výška uberie z výkonu, to nepocítite, ale na ostatných rally určite áno.

Zdenka Tamášová;img-7887-3.jpg

Tvoja najobľúbenejšia alebo najlepšia rally?

Je to pre mňa ťažká otázka, lebo stále verím, že tá najlepšia ešte len príde. Ale veľmi sa mi páčilo tam, kde som vyhral, čiže na Korzike a v Sanreme, ale aj tam, kde som bol druhý, čiže v Nemecku a pekné bolo aj Francúzsko, kde som skončil štvrtý. Zabudnúť nemôžem samozrejme ani na Mexiko, kde som bol so svojou jazdou nadmieru spokojný. Šli sme s rozumom a kde bolo treba, tak som bez strachu pritlačil.

neuville-3-43223.jpg

Ako sa cítiš v tak veľkom tíme ako je Qatar World Rally Team?

Som veľmi šťastný, že som súčasťou Qatar World Rally Team. Obrovské ďakujem patrí Nasserovi a Malcolmovi, že ma medzi seba vzali a umožnili mi odjazdiť celú sezónu. Tím sa nám neustále venuje a pomáha dostať z nás čo najlepší výkon.

neuville-36c00983125.jpg

Ako si skombinoval svoj život s rally?

Rally je všetko, čomu som sa kedy chcel venovať. Som rád, že mám priateľov a rodinu, ktorí tomu rozumejú a stoja za mnou. Veľa priateľov mám aj priamo vo svetovej rally, takže naozaj sa to dá.

neuville-3-133214.jpg

Máš nejaké nesplnené sny?

Samozrejme. Mojím snom je vyhrať vo WRC a jedného dňa sa stať svetovým šampiónom. Bude veľmi ťažké v tomto roku poraziť Sebastiena, ale keď prídu na rad asfaltové preteky, urobím všetko čo je v mojich silách, aby som uskutočnil jeden z týchto mojich najväčších snov.

Za rozhovor ďakujem Thierrymu Neuvillovi a Anne Louise Rudd.
zt

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri