Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Panoniaring opäť patril Slovákom

Monday, 29. 08. 2011 - 22:11, Daniel Mandzi   

Panoniaring opäť patril Slovákom

Po týždni pokračovali Majstrovstvá SR v pretekoch automobilov na okruhu. Na maďarskej trati Panoniaring sa bojovalo aj o body do hodnotenia FIA Zóny Strednej Európy a slovenským pretekárom sa opäť darilo. Nezastavili ich ani tropické horúčavy v sobotu, až v nedeľu teploty klesli na normálne letné hodnoty. Štartové listiny jednotlivých tried boli po Slovakiaringu síce chudobnejšie, no o súboje do šampionátov Slovenska, Poľska a Maďarska nebolo núdza.

Ján Zemiar;1dao0228.jpg

Vo vytrvalostných pretekoch sa obrátila šťastena chrbtom posádke tímu TopCar Machánek s posádkou R. Machánek/ I. Rácz. Po šťastnom víťazstve na Slovakiaringu, keď aj z horiacim autom boli klasifikovaní na 1. mieste, na Panoniaringu ich Porsche 997 GT3 RSR laborovalo s motorom, konkrétne s tlakom paliva. Do pretekov tak vôbec nenastúpili a cesta za víťazstvom sa tak otvorila posádke ARC Bratislava, Mirovi Konôpkovi s Teo Myszkowskim (POL). Najväčší súboj sa tak odohrával v Divízii 4 do 2000 cm3, kde slovensko-česká posádka Christian Malchárek/ Milan Valášek na Renaulte Clio zvíťazila pred českým tandemom Robert Hes / Richard Hordossy rovnako na Renaulte Clio. V triede do 3500 cm3 vyhrali takisto Česi Šenkýř/Fried.

Ján Zemiar;1dao1058.jpg

Endurance:

-2000: Valášek/Malchárek
-3500: Šenkýř/Fried
+3500: Konôpka/Myszkowski

Ján Zemiar;1dao1125.jpg

Junior: Malchárek Christian

Ján Zemiar;1dao0642.jpg

V šprintoch D4 nad 3500 cm3 to bolo po oba dni o súboji Mira Konôpku na Saleene s Poliakom Maxom Stancom na Ferrari. V tvrdých súbojov bolo aj pár štuchancov, ktoré k pretekaniu v týchto kategóriách patria, no všetko v medziach únosnosti a férovosti. Po štarte sa do čela dostal rýchly Zdenko Mikuláško, no jeho staršie Porsche už výkonnostne na súperov nestačí a tí sa pred neho postupne dostali. Svoju rýchlosť, no i technickú nespoľahlivosť opäť ukázalo BMW 6 Alpina tímu Trevor Racing za volantom s Atillom Bártom. Oba šprinty napokon vyhral Miro Konôpka z tímu ARC Bratislava a upevnil si tak vedenie v šampionátoch Slovenska, Poľska i FIA CEZ Trophy.

Ján Zemiar;1dao0241.jpg

V triede  D4 do 3500 cm3 bolo v oboch šprintoch rovnaké poradie na prvých miestach, vyhral Marek Fried z tímu Šenkýř Motorsport na BMW na dohľad pred Matejom Konôpkom z ARC Bratislava na Porsche. Tretí Čech Milan Braun už strácal viac.

V triede D4 do 2000 cm3 zvádzal  mladý talentovaný slovenský jazdec Maťo Homola veľké súboje s maďarskými súpermi, oba sa pre jeho Alfu Romeo skončili víťazne. Andrej Barčák spoľahlivo prišiel do cieľa, ale jeho Renault už na najrýchlejších nestačí.

Ján Zemiar;1dao0827.jpg

sprint1

-2000: Homola, Nagy, Barčák
-3500: Fried, Konôpka Matej, Braun
+3500: Konôpka Miro, Mikuláško, Stanco, Bárta

Ján Zemiar;1dao1017.jpg

junior: Konôpka Matej, Homola

Ján Zemiar;1dao0651.jpg

sprint 2

-2000: Homola, Barčák
-3500: Fried, Konôpka Matej, Braun
+3500:Konôpka ,Stanco, Mikuláško

junior: Konôpka Matej, Homola

Ján Zemiar;1dao1037.jpg

Fotogaléria z podujatia



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri