Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Paľo Cireň na Test Day testoval, ale bez Mazdy

Wednesday, 10. 06. 2020 - 09:23, Miroslav Majláth   

Paľo Cireň na Test Day testoval, ale bez Mazdy

Prvotné úvahy zúčastniť sa podujatia Test Day Slovakia Ring 2020 v prípade Pavla Cireňa musel jazdec nakoniec trochu pozmeniť. Mazda MX5 totiž ešte nebola úplne pripravená.

 

Tibor Szabosi;asf78162.jpg

„Pôvodne bola úvaha zúčastniť sa podujatia Test Day Slovakia Ring 2020 s okruhovou Mazdou MX5. Tá totiž prešla v mimosezónnom čase repasom a tak som si ju samozrejme chcel aj poriadne vyskúšať. Žiaľ posledné čo nám chýbalo, bol diferenciál, ktorý tak trochu aj mojou chybou, sme nestihli poskladať a namontovať do Mazdy. Využil som preto možnosť zúčastniť sa podujatia aspoň ako predjazdec s tréningovým vozidlom Mitsubishi Lancer EVO. Bola to nakoniec dobrá voľba a ja som sa aspoň jazdecky trochu prebral. Samozrejme bez partnerov by som sa nemohol podujatia zúčastniť ani v úlohe predjazdca, za čo im patrí veľká vďaka,“ vysvetľoval Paľo Cireň ešte pred podujatím.

Tibor Szabosi;ac7i8135.jpg

Podujatie Test Day Slovakia Ring 2020 sa podarilo zorganizovať trochu aj vďaka koronakríze, ktorá v posledných mesiacoch ovládla celú zemeguľu. Organizovanie športových podujatí, vrátane motoristického športu bolo totiž vládou zakázané, trénovanie však nie. Samozrejme za dodržiavania prísnych bezpečnostných a hygienických predpisov. Myšlienka o tréningovom dni bola na svete, následne prišlo k dohode so Slovenskou asociáciou motoristického športu a Slovakia Ringom. Nakoniec však všetko dopadlo úplne inak a aj napriek faktu, že Test Day ostal iba testovacím dňom, podujatie odštartovalo iba jediný deň po zrušení zákazov.

Tibor Szabosi;ac7i8146.jpg

„Myslím, že to bol výborný nápad zorganizovať takýto testovací deň. Všetci sme už mali dosť tých zákazov a nemožnosti posadiť sa do pretekárskych áut a poriadne sa vyjašiť. Samozrejme popri tom prišlo aj na nastavovanie našich vozidiel. A keďže bola prítomná aj časomiera, všetko klapalo ako malo. Myslím, že toto podujatie by mohlo byť v budúcnosti zaradené aj do kalendáru SAMŠ tesne pred štartom sezóny. Ale to už asi predbieham, nechajme sa preto prekvapiť,“ doplnil na záver Pavol Cireň.

Tibor Szabosi;ac7i8136.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri