Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ostrá Lúka svedčila českým formulovým pretekárom

Tuesday, 04. 09. 2012 - 12:43, Zdenka Frývaldská   

Ostrá Lúka svedčila českým formulovým pretekárom

Ostrá Lúka pri Zvolene po dlhšej dobe znovu ožila zvukom pretekárskych vozidiel. Počas víkendu 1.- 2. 9. 2012 sa na nej uskutočnili preteky automobilov do vrchu zaradené do Medzinárodných Majstrovstiev Česka, Majstrovstiev Slovenska a Česka, Majstrovstiev Českej republiky historických vozidiel, Českej trofeje a Národného pohára PAV. Absolútnym víťazom sa po oba súťažné dni stal Dušan Nevěřil na Norme M20FC.

Tibor Szabosi;67c4962-2.jpg

Prvý víkend v mesiaci september a zároveň posledný víkend letných prázdnin využili organizátori z Motorsport Avanti Zvolen pre uskutočnenie ďalšieho preteku automobilov do vrchu v tejto sezóne. Na najkratšej kopcovej trati dlhej 2600 metrov usporiadali dvojdňové podujatie, ktorého sa vďaka vyššiemu zaradeniu súťaže zúčastnilo približne 70 pretekárov zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska. Preteky sprevádzalo v sobotu daždivé, no v nedeľu krásne slnečné počasie, ktoré doprialo divákom možnosť bezstarostne sledovať na trati napínavé súboje o každú sekundu.

Tibor Szabosi;co8c6661-5.jpg

Víťazom oboch súťažných dní sa stal český pretekár, držiteľ niekoľkých traťových rekordov, Dušan Nevěřil, na „placke" Norma M20FC. Najrýchlejší čas, s hodnotou 1:11,540 dokázal zajazdiť v nedeľu na suchej trati, pričom svojho najbližšieho súpera za sebou nechal so stratou takmer jednej sekundy. Na stupňoch víťazov ho doplnila dvojica Otakar Krámský a Václav Janík, ktorá si druhú a tretiu pozíciu počas dvoch dní spravodlivo rozdelila. V plechových autách sa tešili tiež dvaja pretekári. V sobotu bol tým rýchlejším Martin Koiš a v nedeľu Marcin Beltowski, ktorí sa tým zároveň postavili aj na najvyšší stupienok v skupine E1 a triede E1+2000. Skupina A patrila opäť Igorovi Drotárovi na Fabii WRC, aj keď nenápadne sa na neho zozadu tlačil Ján Miloň. V N-kách bol počas celého víkendu najrýchlejším Tomáš Ondrej na Mitsubishi Lancer Evo IX. Na stupňoch víťazov ho doplnili Ján Lipták a Maroš Palko. Sériové vozidlá patrili tak, ako je zvykom, Ctiradovi Rozumovi. Veľmi pekný výsledok dosiahol v nedeľu Erich Achs na Formuli Lotus, ktorý obsadil prvé miesto v rámci Majstrovstiev Slovenska a svoj osobný rekord trate vylepšil o dve sekundy.

Tibor Szabosi;co8c7083-6.jpg

Národný pohár ukončil na pretekoch na Ostrej Lúke svoju pretekársku sezónu. Počas oboch dní sa z prvého miesta tešil Ján Barica, ktorý sa stal aj absolútnym víťazom NP PAV 2012. Druhé miesto v sobotu obsadil Jaroslav Dubóczi a v nedeľu Pavol Zajac. Jaro sa v nedeľu posunul na tretie miesto, z ktorého vytlačil Ota Hrobu. Na jazdcov šampionátu čakajú posledné preteky z tohtoročného kalendára, ktoré sa uskutočnia o tri týždne v poľskej Zaluzi. Tam sa rozhodne aj o majstrovi tejto sezóny.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri