Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Originalita a kreativita na malom priestore

Tuesday, 30. 07. 2013 - 20:42, Ivan Václavík   

Originalita a kreativita na malom priestore

Na podujatí MINI Design@Home predstavil šéf dizajnu značky Mini Anders Warming v predpremiére výber vizionárskeho dizajnu a novátorských nápadov. Ukážkou rôznych prvkov budúceho dizajnu značky Mini je napríklad model Vision. Značka Mini vyvinula dizajn vozidla vyšperkovaný novými kreatívnymi impulzmi, ktoré vylepšujú prvotriednu kvalitu v kompaktnej triede vozidiel.

mini-972-g.jpg

Mini Vision sa stal stredobodom pozornosti vďaka svojej kreativite, individualite a bohatej dávke všestrannosti. Náhľad do budúcnosti ponúka interaktívne príslušenstvo, ako napríklad prepínač ovládania Driving Experience Control. Konkrétne táto funkcia umožňuje zmenu farebnosti celého interiéru vozidla, vďaka ktorej tak môžete rýchlo meniť atmosféru interiéru.

mini-974-g.jpg

Prezentácia automobilu Mini Vision je založená na virtuálnom 3D holograme. Takáto forma vyjadrenia umožňuje nahliadnuť na spôsob, akým dizajnéri tejto značky pracujú. Virtuálna realita, ktorá dopĺňa súbor dobre známych skíc a hlinených modelov v mierke 1:1, im umožňuje rýchlo a v reálnych podmienkach otestovať a jemne doladiť kreatívne nápady.

mini-975-g.jpg

Dizajn Mini Vision trefne čerpá z minulosti značky a spája základné znaky a hodnoty s estetikou budúcnosti a technickými inováciami. Šesťuholníková mriežka chladiča je napríklad inšpirovaná klasickým Mini a vo verzii Vision je do mriežky integrovaný ešte nárazník a prídavné reflektory. Tradičné a nezameniteľné zaoblené tvary sa v exteriéri odrážajú na prvkoch, ako sú napríklad eliptické LED predné svetlá.

mini-973-g.jpg

K charakteristickým znakom patrí jasné odlíšenie strechy, okien a karosérie. Chrómovaný pásik okolo hornej časti karosérie, typická smerovka a čierny pás lemujúci dolnú hranu vozidla tiež predstavujú typické prvky v štýle Mini.
V rámci koncepčných ideí modelu Mini Vision zohráva okrem techník odľahčenej konštrukcie významnú úlohu aj aerodynamika. Karoséria vozidla zabezpečuje aerodynamický prívod a odvod vzduchu okolo podbehu každého predného kolesa, diskov optimalizovaných na prúdenie vzduchu, vonkajších zrkadiel a zabudovaného strešného spojlera, usmerňujúceho prúd vzduchu.

mini-976-g.jpg

Pekne tvarované a jasne definované hrany karosérie vozidla predstavujú ústredný prvok dizajnu exteriéru Mini Vision a zdôrazňujú športový charakter tohto konceptu. Interiér vozidla MINI Vision púta pozornosť svojím osobitným štýlom, variabilitou, funkčnosťou a estetickým čarom. Základnú ideu značky Mini, teda poskytnutie maximálneho pohodlia pri minimálnych rozmeroch exteriéru, cítiť z každého detailu interiéru.

Priehľadný a otvorený priestor vnútri, veľké dvere a „plávajúca" stredová konzola poskytujú vodičovi a pasažierom pocit širokého otvoreného priestoru, doplneného výhodami malého vozidla šetriaceho priestor. Jedinečnú atmosféru interiéru dotvárajú čalúnené sedadlá s prešívaním.

mini-977-g.jpg

Prepínačom ovládania Driving Experience Control sa mení vzhľad kruhového centrálneho displeja rovnako ako pri zmene farby v prednej časti interiéru. Vodiči si môžu vybrať klasický analógový alebo pôsobivý 3D vzhľad, ktorý dodáva zobrazeným prvkov na displeji neobvyklú hĺbku.

mini-978-g.jpg

Vyhotovenie vo farbe Glamorous Gold, ktorá je trblietavým oranžovým odtieňom so zlatistým nádychom, je v dizajne značky Mini použité prvýkrát. Na sedadlách a obložení interiéru je použitá pevná tmavomodrá látka, ktorá svojimi vlastnosťami pripomína veľmi kvalitný oblek.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri