Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Opustil nás Sean Edwards

Tuesday, 15. 10. 2013 - 18:50, Martin Trenkler   

Opustil nás Sean Edwards

Automobilový pretekársky tím ARC Bratislava je šokovaný správou o strate jedného z najlepších jazdcov GT kategórie súčasnosti. 26-ročný britský pretekár Sean Edwards zahynul 15. októbra pri nehode na okruhu Queensland Raceway v Austrálii. V rokoch 2008 až 2010 bol tento talentovaný jazdec členom ARC Bratislava v prestížnych seriáloch FIA GT Championship a Le Mans Series, keď spolu s Mirom Konôpkom jazdili v Saleene S7-R. V roku 2010 pod slovenskou vlajkou štartoval aj na 24-hodinovke v Dubaji v Porsche 997 GT3 RSR.

24h-silverstone-2011-kopia.jpg

Edwards sa okrem jazdenia v Porsche Supercupe či ALMS venoval tzv. koučingu, teda úlohe inštruktora. Práve preto letel 12. októbra do Austrálie. V deň odletu ešte mal absolvovať posledný tréning na okruhu neďaleko mesta Willowbank. 20-ročný mladík, ktorý šoféroval Porsche 996 so Seanom Edwardsom na mieste spolujazdca, však havaroval a auto sa okamžite vznietilo. Edwards bol na mieste mŕtvy, jazdca záchranári 3 hodiny extrifikovali z vraku a v kritickom stave s ťažkými popáleninami bojuje o život v nemocnici v Brisbane.

edwards-24h-dubai.jpg

Sean Edwards sa narodil v Londýne 6. decembra 1986 ako syn bývalého jazdca F1 Guya Edwardsa. Vo veku 11 rokov začal jazdiť v motokárových pretekoch a v súčasnosti bol jedným z najuznávanejších jazdcov Porsche na svete. Bol jedným z prvých pilotov, ktorí na prípravu plnohodnotne využívali počítačové simulátory. V roku 2012 pôsobil ako inštruktor aj pri nakrúcaní kinohitu Rush (Rivali), kde si dokonca zahral vlastného otca pri vyťahovaní Nikiho Laudu z vraku Ferrari na Nordschleife.

konopka-edwards-barcelona-saleen.jpg

V sezóne 2008 a 2009 štartoval Sean Edwards vo FIA GT a Le Mans Series vo farbách slovenského tímu ARC Bratislava. Šéf a prvý jazdec tejto stajne Miro Konôpka nemohol správe o odchode Seana Edwardsa uveriť:

„Som absolútne šokovaný. Sean bol bezkonkurenčne najlepší jazdec, s akým som mal tú česť jazdiť. Bol to veľmi milý človek, vždy ochotný poradiť, absolútny profesionál. Neviem nájsť tie správne slová. Myslíme na jeho rodinu a priateľku. Bude nám veľmi chýbať..."

Sean Edwards je v priebežnom hodnotení Porsche Supercupu 2013 na 1. mieste s 18-bodovým náskokom. Posledné preteky PSC sa pôjdu na začiatku novembra v Abú Dhabí. Svoj veľký sen, ako nad hlavu dvíha Supercup značky Porsche, si už náš Sean nesplní...

konopka-edwards-barcelona.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri