Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Opustí M-Sport svet WRC?

Friday, 05. 10. 2018 - 16:30, Ľuboš Kašický   

Opustí M-Sport svet WRC?

Z britského tímu ktosi vypustil správu, ktorá zatriasla britskými (rely) ostrovmi. Čo je na tom pravdy?


Je to signál pre Ford? Úroveň deklarovanej podpory americkej automobilky vôbec nie je taká, akú si Malcolm Wilson a Sebastien Ogier predstavovali a nepomohol tomu ani vlaňajší majstrovský titul. Ogier upozorňoval Wilsona, že ak sa situácia nezmení, tak bude nútený z M-Sportu odísť. Napokon, je to logické rozhodnutie.

Copyright manufacturer;av201811021.jpg

„Zhodli sme sa na tom spolu s Malcolmom, že takto sa ďalej pokračovať nedá," priznáva Sebastien Ogier, ktorý radšej volil silné zázemie továrenského tímu Citroen. „V záver minulého roka to vyzeralo, že Ford je motivovaný a chce zvýšiť priamu podporu tímu. Nič také sa však neudialo a som z toho sklamaný," pokračoval Ogier v rozhovore pre francúzsky denník L Equipe. „Dal som Fordu ultimátum: Buď budeme mať továrenskú podporu, alebo sa budem obzerať po inom tíme."

Copyright manufacturer;gm201811038.jpg

„Bolo to ťažké rozhodnutie, no bolo to spoločné rozhodnutie s Malcolmom. Urobili sme spolu kus práce," priznával Francúz, ktorý je ešte stále v hre o obhajobu majstrovského titulu. „Ak si chceme udržať šance na titul, tak musíme súperov tento víkend poraziť. Vo Walese sa jazdí v náročných podmienkach a tie otvárajú rôzne možnosti. Stať sa teda môže čokoľvek."

Copyright manufacturer;nk2018011045.jpg

V posledných súťažiach to však s autami Ford ide dolu kopcom a šance na obhajobu sa každým kilometrom zmenšujú (čo mimochodom nasvedčuje aj priebežné poradie Francúza uprostred prvej etapy britskej súťaže). Ford si po vlaňajšom M-Sportovom titule prihrial svoju polievočku, keď pridal do oficiálneho názvu tímu svoje meno, no „skutek utek".

Copyright manufacturer;nk2018011068.jpg

Ťažko si len dokážeme predstaviť sklamanie a znechutenie, ktoré muselo zavládnuť v tíme. Sklamanie, ktoré sa určite podpisuje aj na výsledkoch. Ogier preto splnil slovo a odišiel. No s ním asi odíde aj veľké percento motivácie a nasadenia členov tímu. V takom prípade je čas, kedy si asi treba na chvíľu dať pauzu. Vyvetrať. Nadýchnuť sa. Nemožno sa preto čudovať, že v servisnom parku za medzi kolegami novinármi začalo šuškať o zaručenej správe, podľa ktorej by M-Sport nemal nastúpiť do sezóny 2019. Či je to len nahlas vyslovený vnútorný pocit Malcolma Wilsona pred niektorým novinárom, alebo zámerne vyslaný signál smerom k Američanom, to uvidíme už v nasledujúcich týždňoch.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri