Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Opel predstavil piatu generáciu modelu Corsa

Friday, 11. 07. 2014 - 10:25, Ivan Václavík   

Opel predstavil piatu generáciu modelu Corsa

Nový podvozok, motory novej generácie a nové prevodovky, k tomu interiér vysokej kvality s infotainmentom IntelliLink a množstvom asistenčných systémov a prísľub, že piata generácia malého bestselleru Opel Corsa bude vo svetovej premiére debutovať v októbri na parížskom autosalóne (4. - 19. októbra 2014). Toto sú prvé signály, vyslané do sveta nemeckou automobilkou.

opel-corsa-new-13g.jpg

V segmente malých vozidiel posúva latku na novú úroveň v oblasti podvozka, motora a prevodovky. Nové, kultivované, turbodúchadlom prepĺňané benzínové trojvalce s litrovým objemom, vylepšené prevodovky a rekonštruovaný podvozok i riadenie poskytujú úroveň komfortu a presnosti ovládania na špičke triedy.

opel-corsa-new-14g.jpg

Dizajnéri značky Opel vytvorili dynamický tvar karosérie, takže nový Opel Corsa má všetko, čo je potrebné na pokračovanie v 32-ročnej histórii úspechov tohto modelu v silne obsadenom segmente malých automobilov. Výroba v závodoch Zaragoza a Eisenach sa rozbehne do konca roka 2014.

opel-corsa-new-15g.jpg

Zo štyroch doterajších generácií predali v Európe počas 32 rokov takmer 12 miliónov exemplárov, vrátane 2,8 milióna z aktuálnej štvrtej generácie. S priemerným ročným predajom 370 000 kusov je Opel Corsa jedným z dlhodobo najpopulárnejších modelov vo svojom segmente. Kľúčom k jeho úspechu je vynikajúce využitie priestoru: pri kompaktnej dĺžke 4 metrov poskytuje bestseller značky Opel podľa výrobcu dostatok miesta pre päť osôb - rovnako v rodinnom, päťdverovom, ako aj v športovom trojdverovom formáte.

opel-corsa-new-12g.jpg

Hlavnou prioritou pri vývoji novej generácie modelu Opel Corsa bolo vytvoriť - z hľadiska komfortu a presnosti ovládania pocit z jazdy, porovnateľný s väčšími a drahšími automobilmi. Podvozok neobsahuje žiadny komponent prevzatý z aktuálnej generácie Corsy.

opel-corsa-new-11g.jpg

Smerová stabilita a jazdné vlastnosti v zákrutách sa zlepšili vďaka nižšiemu ťažisku, pevnejšiemu pomocnému rámu a novej geometrii prednej nápravy vrátane nových guľových čapov, ako aj nanovo vyladenej zadnej náprave. Nový podvozok prispel aj k zmenšeniu nakláňanie karosérie v zákrutách a zlepšeniu ovládateľnosti pri ďalšom znížení nedotáčavosti vozidla.

opel-corsa-new-3g.jpg

Rovnako ako pri aktuálnej generácii budú mať zákazníci na výber dve verzie podvozka - Comfort a Sport. Podvozok Sport má tvrdšie pružiny a tlmiče pruženia, ako aj špecifickú geometriu riadenia a kalibráciu posilňovača pre bezprostrednejšiu reakciu.

opel-corsa-new-17g.jpg

Najvýznamnejšou novinkou pod kapotou modelového radu Corsa piatej generácie (tzv. Corsa E) je novo vyvinutý benzínový trojvalec 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, ktorý je súčasťou veľkej motorovej ofenzívy značky Opel. Tento ultramoderný malý motor je vyslovenou lahôdkou: kompenzuje trojvalcové usporiadanie vyvažovacím hriadeľom, umožňujúcim vytvoriť nový etalón vo svojej triede v oblasti hlučnosti a vibrácií.

opel-corsa-new-18g.jpg

Kompaktný turbodúchadlom prepĺňaný celohliníkový motor s priamym vstrekovaním paliva, ktorý už spĺňa emisnú normu Euro 6, je k dispozícii v konfiguráciách s výkonom 66 kW (90 k) alebo 85 kW (115 k). Obidve verzie sa vyznačujú spontánnou reakciou a veľkým maximálnym krútiacim momentom 170 Nm už pri nízkych otáčkach (1 800). Nový trojvalec je štandardne vybavený systémom Štart/Stop.

opel-corsa-new-2g.jpg

Ponuku motorov pre Corsu piatej generácie dopĺňa nový turbodúchadlom prepĺňaný štvorvalec 1,4 litra s výkonom 74 kW (100 k) a maximálnym krútiacim momentom 200 Nm, ako aj vylepšené neprepĺňané motory s objemom 1,2 a 1,4 litra, spĺňajúce emisnú normu Euro 6.

opel-corsa-new-16g.jpg

Naftovú alternatívu predstavujú vylepšené turbodiesle 1.3 CDTI s výkonmi 55 kW (75 k) a 70 kW (95 k) - taktiež spĺňajúce emisnú normu Euro 6. Corsa 1.3 CDTI 70 kW/95 k s manuálnou 5-stupňovou prevodovkou a systémom Štart/Stop produkuje len 89 g/km CO2. Ďalšie verzie s nízkymi emisiami sa objavia začiatkom roka 2015. Nový Opel Corsa prináša celú škálu asistenčných systémov vodiča, z ktorých mnohé doteraz neboli v triede malých automobilov k dispozícii.

opel-corsa-new-1g.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri