Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Opakovaná premiéra sa vydarila

Friday, 14. 05. 2010 - 10:00, T. Szabosi   

Opakovaná premiéra sa vydarila

Prvá súťaž tohtoročného seriálu Zóny strednej Európy CEZ Cross Country Rally - II. Rábaköz Kupa sa uskutočnila 7.-9. mája na západe Maďarska, v kúpeľnom mestečku Kapuvár.

Počet prihlásených posádok bol rekordný a tento krát nechýbala medzi prihlásenými posádka Raid Adventure Team-u s Nissanom Navara. Po vážnej nehode v januári na súťaži Budapest-Bamako sa podarilo teamu opraviť a prichystať auto na prvú súťaž seriálu, ktorého sa posádka plánuje tento rok zúčastniť.

Michal Kostka;

Slovenská posádka bola treťou posádkou štartujúcou za Czech Dakar Team. Daniela Ulrichová je jednou z účastníčok prebiehajúceho projektu „Ženy pro Dakar", ktorého výsledkom má byť účasť vybratých žien na svetoznámej súťaži Dakar 2011. Preto sa v rámci príprav na toto náročné podujatie spojila slovenská posádka s týmto českým teamom.

Michal Kostka;

Počasie sa na tento víkend umúdrilo, avšak po predchádzajúcich výdatných dažďoch bola prevažná časť trate podmočená a následne rozbitá po prejazde niekoľkých desiatok súťažiacich. Sobotný nočný dážď urobil z trate doslova kĺzačku, čo sa prejavilo v množstve kolízií.

Nissan Navara slovenskej posádky bol postavený v skupine T2, čo je trieda sériových vozidiel. O to viac teší výsledok, keď okrem víťazstva v skupine T2 dokázala slovenská posádka obsadiť celkové 7. miesto v náročnej konkurencii a v ťažkom teréne s celkovou dĺžkou trate 519km.

Michal Kostka;

„Veľmi sa tešíme z dosiahnutého výsledku. Opäť sme vsadili na osvedčený Nissan Navara a vyplatilo sa. Tento výsledok je pre nás cenný, protože to bola skúška našej práce a podarilo sa nám po nehode v Afrike dať auto do poriadku, odštartovať na tejto súťaži a obstáť v konkurencii," hovorí jazdec Juraj Ulrich. „Veríme, že sa nám podarí aj v ďalších súťažiach tohoto seriálu dosiahnuť minimálne také dobré výsledky, ako na tomto prvom podujatí a samozrejme vnímame to ako tréning a prípravu na najťažšiu súťaž, ktorou je Dakar," dodáva Daniela Ulrichová.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri