Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Ondrej s Vavrekom sa predstavia v Rumunsku

Monday, 09. 04. 2012 - 14:55, Zdenka Frývaldská   

Ondrej s Vavrekom sa predstavia v Rumunsku

Slovenská posádka Tomáš Ondrej - Matej Vavrek odštartuje na druhom podujatí Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP- rumunského šampionátu v rally. Koncom apríla absolvuje Raliul Timişului "TIMIŞ RALLY".

Veľmi zaujímavú rally si na testovanie svojho Mitsubishi a porovnanie sa so súpermi vybral Rožňavčan Tomáš (Répu) Ondrej. Vďaka organizátorom maďarského BAZ rally sprintu sa rozhodol odštartovať na rumunskej Timiş Rally. Preteky sa uskutočnia 27.- 28. apríla približne 400 kilometrov od slovenských hraníc.

Jozef Pisch;1t1u5993-6.jpg

Po tom, čo Tomáš absolvoval minulý rok len niekoľko vybraných podujatí, v tejto sezóne sa vďaka podpore Srnka Motorsport ukáže až v ďalekom Rumunsku. Aj keď uvažoval o jazdení u našich južných susedov, napokon sa to zmenilo. „Spočiatku som chcel jazdiť celú sezónu rally sprintov v Maďarsku, no po absolvovaní prvého podujatia som dostal lákavejšiu ponuku a prišiel na to, že dva preteky v Rumunsku môžu byť oveľa zaujímavejšie", povedal k tomuto nápadu mladý Rožňavčan. Okrem spomínanej Timiş Rally by chcel odštartovať aj na augustovej Arad Rally. Ako pridal, tak jeho cieľom je najmä dôjsť do cieľa a spomedzi približne desiatich posádok vo svojej triede byť samozrejme lepší ako posledný.

Jozef Pisch;1t1u6958-2.jpg

Na tomto zaujímavom nápade sa s Tomášom podieľa aj Matej Vavrek. Obaja chalani pochádzajú z rovnakého mesta a nejakých pár rokov sa už poznajú. „Keďže nemám stáleho spolujazdca a Maťo tento rok nikde neštartuje, napadlo mi spýtať sa ho či nemá chuť ísť do toho so mnou. Samozrejme súhlasil, a tak s ním na tieto dve súťaže rátam", dodal Tomáš.

Tibor Szabosi;co8c8704-5.jpg

Organizátorom pretekov je A.C.S. AMC RACING, Hunedoara. Pre súťažiacich pripravil asfaltovú trať dlhú 395 kilometrov, z ktorej 108 km tvorí 12 rýchlostných skúšok. Súťaž je rozdelená do dvoch súťažných dní, pričom v piatok približne o 15:30 hod. sa uskutoční slávnostný štart a hneď po ňom „special stage". Všetky ostatné rýchlostky sú na pláne až v sobotu od 8:00 hod. do 18:50 hod., na kedy je pripravené vyhlásenie výsledkov. Centrami budú mestá Timişoara (piatok) a Lugoj (sobota), pričom vyhlásenie výsledkov prebehne opäť v Timişoare.


Zdenka Tamášová

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri