Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Ohliadnutie sa za Winter cupom - Bonus: fotografie z posledného podujatia zdarma

Monday, 20. 02. 2012 - 12:15, Daniel Mandzi   

Ohliadnutie sa za Winter cupom - Bonus: fotografie z posledného podujatia zdarma

Ani sme sa nenazdali a už máme za sebou úvodný ročník seriálu Liqui Moly Winter cup, ktorý vyplnil zimné mesiace pre všetkých pretekania chtivých jazdcov či už z radov amatérov, alebo aj zo súčasného slovenského šampionátu v rely.

Tibor Szabosi;co8c8076-8.jpg

Seriál troch podujatí, ktoré pripravili organizátori zo Slovakia Rally Systému vyvrcholil v prvej polovici februára, keď prvé kolo sa uskutočnilo ešte v decembri uplynulého roka. Premiérový ročník amatérskej zimnej súťaže mal vzostupný záujem jazdcov čo môže tešiť organizátorov, že takýto formát súťaže u nás chýba. Ako sme už spomenuli, okrem amatérov, pre ktorých to bola dobrá skúsenosť ako sa pripraviť na súťaž, sa na trati predstavili aj skúsený relysti.

Tibor Szabosi;co8c8145-5.jpg

Samotná účasť v každom kole okolo 60 jazdcov prijemne potešilo organizátor, čo len potvrdilo veľký záujem o súťaže malého formátu. Oživením bola účasť matadora slovenských trati rely Igor Drotár, ktorý sa na tomto podujatí predstavil v kokpite Mitsubishi Lancer EVO IX. Hodno spomenúť aj Rada Moznera so sériovým desiatkovým „myšiakom", či Tomáša Ondreja, Tibora Cserhalmiho, Martina Múdreho, Roba Horáka.

Tibor Szabosi;co8c8749-4.jpg

Výpočet mien by bol iste väčší, lebo zabudnúť nemôžeme ani na jazdcov SRP. Posledné dve kolá malého seriálu mali zimné podmienky, ktoré preverili jazdecké umenie všetkých účastníkov. Skoro všetci unissimo hovorili, že to bola veľmi dobrá skúsenosť jazdiť na snehu a ľade. Na jednej strane si chceli vyskúšať náročné podmienky, na druhej aj zabojovať o čo najlepšie výsledky. Nie všetkým sa to podarilo, ale nik z tohto podujatia neodchádzal naprázdno, lebo každý mal množstvo nových skúsenosti.

Tibor Szabosi;co8c8788-3.jpg

„S myšlienkou usporiadať v zimných mesiacoch nejaký seriál sme sa pohrávali už niekoľko rokov, ale stále chýbal malý krôčik, aby sme to mohli pripraviť. V ústrety nám vyšli v priemyselnom parku v Šalgovíku, kde sme mohli pripraviť trať jednej rýchlostnej skúšky, ktorú v každom z troch podujatí jazdci absolvovali trikrát, čo bolo zhruba 15 ostrých kilometrov. Naším zámerom bolo, aby všetci jazdci trať zvládli, avšak nebola zase úplne jednoduchá a svoje urobilo aj počasie na čo sme sa aj spoliehali. Potešil nás záujem jazdcov a prvý ročník ukázal aj viacero rezerv, ktoré by sme chceli v nasledujúcich ročníkoch eliminovať. Rád by som sa všetkým účastníkom aj divákom poďakoval za priazeň nášmu podujatiu, ktoré je určené hlavne pre mladých a začínajúcich jazdcov, ktorí uvažujú sa zapojiť do slovenských automobilových súťaží," povedal jeden z hlavných organizátorov Igor Drotár. Verme, že prvý ročník Liqui Moly Winter cup postavil silný pilier súťaže, ktorá bude mať svoje pokračovanie aj v budúcnosti.

Tibor Szabosi;co8c9575-5.jpg

Na záver dodajme, že organizátor Liqui Moly Winter cup pripravil pre účastníkov posledného kola bonus navyše. Nie všetci  mohli vyhrať a prevziať si upomienkové predmety či poháre pre najlepších, ktoré by im pripomínali zimnú súťaž. Aj preto sa rozhodli v spolupráci s portálom autosportfoto.sk zdarma sprístupniť fotografie z posledného tretieho kola všetkým účastníkom podujatia.

Ide o fotogalérie s názvom LM Winter Cup finále I, LM Winter Cup finále II a LM Winter Cup finále III.

Pre návštevníkov, ktorí nemajú skúsenosť s nákupom fotografií cez stránky autosportfoto.sk, je pripravené inštruktážne video. Fotky sú ale tentoraz zadarmo.

Tibor Szabosi;co8c8864-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri