Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier vyštartuje za Mercedes!

Thursday, 20. 09. 2018 - 08:18, Ľuboš Kašický   

Ogier vyštartuje za Mercedes!

Svet WRC má za sebou práve skončenú náročnú tureckú rely, no v jeho zákulisí dianie vôbec neustáva. Skôr naopak. Prečo?

 

Tri súťaže pred záverom napínavej sezóny v ktorej Toyota a Tänak zaskočili súperov sa začína stále viacej rozprávať o budúcej sezóne. Sú to celkom zaujímavé veci, no do akej miery sú však relevantné a do akej miery iba špekuláciami, to sa ukáže až o niekoľko týždňov.

Copyright manufacturer;gm201810214.jpg

Začnime dianím okolo (stále ešte) úradujúceho majstra sveta Sebastiena Ogiera. Francúz po odchode Volkswagenu prekvapivo zakotvil u Malcolma Wilsona a na všeobecné prekvapenie vybojoval ďalší titul. Dokonca to zaujalo aj Ford, ktorý sa vrátil k oficiálnej spolupráci s M-Sportom. Lenže v druhom roku to už tak dobre nefunguje a dôvodov môže byť viac. Špekuluje sa o Francúzovej strate motivácie, no aj o slabšom vývoji v M-Sporte, ktorý nedrží tempo s konkurenciou. Ogier už pred touto sezónou váhal s podpisom zmluvy a teraz sa situácia poriadne zmenila. Čo z toho plynie?

d538608-1.jpg

Ogier by bol azda rád odišiel už pred touto sezónou, no nebolo kam. Teraz však Citroen vyhodil Krisa Meeka a Mads Ostberg je len slabá náhrada. Lefebvre ešte nedorástol (ak vôbec raz) a Loeb sa už vrátiť nechce. To je príležitosť pre zúfalý francúzsky tím. Oslovili Ogiera a podľa insiderov sa zdá, že sa dohodli. Oficiálne nie je nič potvrdené, no v novej sezóne 2019 by sme vraj Ogiera mali vidieť znova v Citroene.

merc-ogier-002.jpg

Mimochodom, keď sme už pri Ogierovi, tak si povedzme, že chlapík si zatiaľ užíva život a prijal ponuku Mercedesu, aby tento víkend štartoval v nadupanom Mercedese AMG C63 DTM v predposlednom podniku sezóny nemeckej série cestovných vozidiel. Mercedes totiž oslavuje 30 rokov v DTM a špeciálna udalosť si žiadala špeciálneho hosťa. Ogier tak vyštartuje do dvoch pretekov a už teraz sa na to teší.

d538616.jpg

„Práve som sa vrátil z náročnej tureckej súťaže a jazda s týmto mercedesom je niečo úplne iné, než jazda s mojim súťažným autom. Akoby som sa vrátil do detstva, keď som dostal novú hračku," neskrýva radosť Ogier. „Všetci vedia, že na okruhoch som toho veľa nenajazdil a aj preto je mojim cieľom pod Spielbergom čistý a bezproblémový víkend."

Copyright manufacturer;2005472-d0cwh7xyuv.jpg

Zaujímavosťou je, že Ogierovo auto bude na znak výročia olepené obrázkami víťazstiev za celé dobu pôsobenia Mercedesu v DTM a tie sa ponesú v spomienke na také hviezdy, akými boli Klaus Ludwig, či Bernd Schneider. Napokon, veď si to pozrite sami na obrázku.

Copyright manufacturer;tgr-0015-29.jpg

Poďme však späť do sveta WRC. Meekovi nemožno uprieť rýchlosť a keď má svoj deň, tak dokáže poraziť kohokoľvek na svete. To je dôvod, prečo sa vraví, že práve Citroenom odvrhnutého Íra si teraz na hruď chce privinúť Mäkinen. Podľa všetkého chce Toyota doplniť Tänaka a Latvalu tretím superrýchlym pilotom, ktorým by mal byť Kris Meeke. Kto však dostane „Čierneho Petra"? Že by Toyota naozaj obetovala talentovaného Esapekku Lappiho? Alebo si ho už šikovne „bukoval" Malcolm Wilson, ktorý už vie, že mu utečie Ogier? Nuž, začína sa nám tu otvárať veľa možností. A to sme ešte nespomenuli „hlášky" okolo Kopeckého a Tidemanda. Musíme však byť trpezliví.

Copyright manufacturer;tgr-0055-18.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri