Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Odštartuje 41. ročník legendárnej Rallye Tatry

Tuesday, 30. 09. 2014 - 22:32, T. Szabosi   

Odštartuje 41. ročník legendárnej Rallye Tatry

V dňoch 24. - 25. októbra odštartuje podujatie, ktoré svoju históriu začalo písať už v roku 1969, kedy na tatranskej rely štartovalo 15 posádok. Súčasťou majstrovstiev republiky sa táto súťaž stala pri jej druhom pokračovaní v septembri 1970. Do kalendára majstrovstiev Slovenska v rally sa tohto roku zapíše ako finálové 6. podujatie MSR.

Tibor Szabosi;gh7p0894.jpg

Organizátori súťaže AOS klub Poprad z poverenia Slovenskej asociácie motoristického športu pripravili pre súťažné posádky v rámci seriálu MSR 300 km trať jednoetapových pretekov, ktorá bude rozdelená do troch sekcií a bude viesť z Popradu do obcí v údolí Levočských vrchov. Celková dĺžka rýchlostných skúšok - 92km predstavuje viac ako 30% z celkovej dĺžky trate. Súťažiaci v Slovenskom rally pohári (SRP) absolvujú 134 km trať, z ktorej bude 40 km rýchlostných skúšok. Súčasťou Rallye Tatry 2014 budú aj jazdci rallyškoly.

Tibor Szabosi;co8c2310-5.jpg

Atraktívna nočná rýchlostná skúška

Hoci je Rallye Tatry 2014 jednoetapovou súťažou, rozdelená bude do dvoch dní. Tesne pred slávnostným štartom bude o 17. hodine v OC Max prebiehať autogramiáda najlepších jazdcov, kde si budú môcť diváci okrem získania podpisov a fotografií zasúťažiť o vecné ceny. Slávnostný štart podujatia bude v piatok 24. októbra o 19. hodine na Námestí sv. Egídia v Poprade. V ten istý deň bude rely pokračovať divácky veľmi atraktívnou rýchlostnou skúškou Poprad, ktorá sa uskutoční na mimoúrovňovej križovatke smerom na Vysoké Tatry a jej priľahlých uliciach medzi obchodnými centrami Baumax, Tesco a Asko v nočných hodinách. Štart prvého vozidla bude presne o 21. hodine. Súťažné posádky budú štartovať v obrátenom poradí, čiže najrýchlejšie a najatraktívnejšie autá vyštartujú medzi poslednými.

Tibor Szabosi;co8c2380-5.jpg

Sobotná časť v Levočských vrchoch

V sobotu 25. októbra čaká sa posádky a ich tímy spolu šesť rýchlostných skúšok. Súťažiaci sa v sobotu ráno presunú zo servisného parkoviska, ktoré sa bude nachádzať v areáli bývalých vojenských kasárni na ul. 29. augusta v Poprade cez Hozelec, Sp. Štvrtok a Levoču na štart druhej RS Bijacovce. Štart prvého vozidla do RS 2 je naplánovaný na 09.03 h. Po absolvovaní tejto rýchlostnej skúšky sa vozidlá postavia na štart tretej RS Repaše. Prvé vozidlo do RS 3 odmávajú o 09.33 h. RS Bijacovce ako aj RS Repaše sa pôjdu po trikrát, čiže RS Bijacovce bude v poradí 2, 4 a 6 rýchlostná skúška a RS Repaše ako 3, 5 a 7 v poradí. Po siedmej RS sa súťažiaci presunú späť do Popradu na slávnostné vyhlásenie výsledkov na cieľovej rampe opäť na námestí v Poprade. Príchod prvého vozidla na cieľovej rampe sa očakáva o 15. hodine. Posádky bojujúce o body v SRP každú rýchlostnú skúšku (RS Poprad, RS Bijacovce a RS Repaše) pôjdu iba raz.

Tibor Szabosi;gh7p7663.jpg

Zapojiť sa môžete do fotosúťaže

Riaditeľstvo súťaže a oficiálna informačná tabuľa sa budú nachádzať v priestoroch hotela Satel v Poprade. Pripomíname, že 41. ročník Rallye Tatry uzatvára tohtoročný kalendár majstrovstiev Slovenska, teda po jej skončení spoznáme víťazov a ocenených za celú sezónu.

Tibor Szabosi;gh7p9388.jpg

Pre divákov, fotoreportérov profesionálov i amatérov vyhlasuje organizátor súťaže AOS klub Poprad fotosúťaž o ceny s motoristickou tematikou. O podmienkach súťaže vás budeme informovať na stránke rallyetatry.sk. Na uvedenej emailovej adrese sa postupne dozviete všetky informácie o prihlásených posádkach, diváckych miestach, mapách trate, obchádzkových trasách, časoch uzávierok a iné informácie.

Slavomír Petrus
Tlačové stredisko
Rallye Tatry 2014



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri