Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Odchádza Citroen z WRC?

Thursday, 14. 11. 2019 - 16:00, Ľuboš Kašický   

Odchádza Citroen z WRC?

Po zrušení austrálskeho finále WRC sa začali divoko „miešať škatule“ a najnovšia „zaručená správa“ od insidera tvrdí, že Citroen Racing už na 99% opúšťa svetový šampionát. Naozaj?

 

Po ročnej prestávke továrenského tímu Citroenu v roku 2016 sa vrátil francúzsky tím do nových majstrovstiev sveta (nové pravidlá) s vierou, že nadviaže na slávne úspechy z predošlých rokov. Návrat však skončil veľkým fiaskom, keď v sezónach 2017 aj 2018 Francúzi skončili na poslednom, štvrtom mieste. Vymenil sa šéf a preplatili si aj najlepšieho pilota súčasnosti, Sebastiena Ogiera, no sezóna oveľa lepšie nedopadla. Citroen Racing skončil na treťom mieste v Pohári konštruktérov a horší bol len M-Sport.

Copyright manufacturer;2105801-5lhx5kf8bb.jpg

Citroen patrí do koncernu PSA, ktorý má prejsť do fúzie s taliansko-americkým konzorciom Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Jednania sú na dobrej ceste, no súčasťou jednaní sú pravdepodobne aj výdaje na automobilový šport. Šéf tímu je vraj v jednaní so šéfkou Citroenu Lindou Jackson, ktorá však má byť nahradená Francúzom Vincentom Cobeem a pravdepodobne už nič nerozhodne. A to len nahráva ďalším špekuláciám.

Copyright manufacturer;2105807-78o2cstg84.jpg

Niektoré zdroje uvádzajú, že PSA už má dôležitú misiu vo Formule E cez značku DS a hovorí sa aj o plánoch vrátiť sa do WEC (šampionát vytrvalostných špeciálov) od sezóny 2022/23, kde by sa jazdilo s Peugeotmi. PSA tak pravdepodobne bude škrtať náklady na nevydarený projekt WRC. Zahraničné médiá tvrdia, že je to už na 99% isté a čaká sa na potvrdenie. Zatiaľ je to však stále len na úrovni špekulácií. Musíme čakať.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri