Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Novinky ohľadne Marcusa Gronholma

Friday, 30. 04. 2010 - 16:46, Katarína Ďurecová   

Novinky ohľadne Marcusa Gronholma

Okolo Marcusa Gronholma je v poslednej dobe rušno. Najskôr sa vyrojili špekulácie ohľadne jeho ďalších štartov v seriáli WRC, potom sa objavila správa o jeho možnom účinkovaní na slávnych amerických X Games a v neposlednom rade sa hovorilo aj o jeho ďalšom štarte na Pikes Peak International Hillclimb.

Naposledy sa Marcus Gronholm vrátil do závodného auta na švédskej rally, kde ho ale postihli technické problémy a nakoniec skončil až 21-vý. Jazdiť ale stále nezabudol, o čom svedčí aj fakt, že vyhral jednu rýchlostnú skúšku a to, že má o jeho služby stále záujem šéf M-Sportu Malcolm Wilson, ktorý potvrdil, že s Gronholmom jednal o štarte na „jednom alebo dvoch podnikoch".

Martin Trenkler;_e8z1410.jpg

Jedným z týchto podnikov mala byť aj Rally Portugalska, ale Gronholm svoj štart v tejto rally po dlhom zvažovaní nakoniec odmietol. „Potrebujem viac času na testovanie auta, pokiaľ sa mám vrátiť na závodné trate. Pár dní nestačí na to, aby som opätovne našiel rýchlosť. Ľudia sa ma pýtajú, či sa zúčastním fínskej rally, ale stále neviem. Keď som v roku 2007 skončil, bol som na vrchole odchádzal som ako víťaz fínskej rally. Ak by som sa mal vrátiť a bojovať o nejaké šieste alebo siedme miesto, to by pre mňa bolo o ničom. Tohtoročná švédska rally bola na hrane, s autom som netestoval dostatočne a taktiež to nebolo auto najnovšej špecifikácie," hovorí Gronholm a taktiež priznáva, že niektoré podujatia sú pre neho v súčasnosti atraktívnejšie ako Fínsko: „Portugalsko alebo možno niečo ako rally Veľkej Británie, bolo by to ľahšie ako ísť hneď na fínsku rally. Portugalsko bolo jednou z možností, ale nakoniec tam nepôjdem. Ak by mi však bolo ponúknuté dobré auto a dostatočný čas na testovanie, určite by som sa o ponuku zaujímal."

Luboš Kubele;jg4pwrc47.jpg

Čo sa týka Gronholmovej účasti na Pikes Peak, tak to vyzerá, že tohto roku sa Marcus bohužiaľ nezúčastní. „Je to škoda, ale nemyslím si, že môžem mať auto postavené ma Pikes Peak. Minulý rok som si to užíval, bola to zábava, jazdiť v aute s takým výkonom," povedal Gronholm, ktorý tam minulý rok skončil druhý, keď štartoval s Fordom Fiesta, ktorý mal výkon až 850 koní.

Lukáš Hynek;jh7v9615.jpg

Možnosť Gronholmovho štartu v USA je však stále otvorená, je možné, že sa zúčastní letných X Games, ktoré sa konajú v Los Angeles. Ohľadne svojho možnému štartu Marcus Gronholm hovorí: „Uvidíme. Bol som pozvaný už aj predtým, ale nešiel som. Môže to byť zaujímavé, rozmýšľam o tom. Prečo nie?"



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri