Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Nogier porovnáva Lefebvra s Ogierom a Neuvillom

Thursday, 29. 10. 2015 - 00:52, Katarína Ďurecová   

Nogier porovnáva Lefebvra s Ogierom a Neuvillom

Stéphane Lefebvre absolvoval v Španielsku svoje štvrté podujatie majstrovstiev sveta za volantom Citroenu DS3 WRC, jeho výkon však poznačili technické problémy. Jeho doterajšie výkony v najvyššej kategórii však už postupne začína hodnotiť Benoit Nogier, manažér Citroenu Racing pre netovárenské aktivity.

„Je príliš skoro na to, aby sme presne vedeli, ako sa Stéphane adaptuje na náš WRC špeciál. Všimli sme si, že jeho neplánovaný štart v Austrálii dopadol veľmi dobre a to i napriek tomu, že v prvé dva dni musel čistiť trať. Nové rýchlostné skúšky preňho tiež iste museli byť náročné. Hlavné je, že si začína uvedomovať o koľko rýchlejší je WRC špeciál oproti autám, s ktorými pretekal doteraz. Nehovorím len o akcelerácii, ale napríklad i o gripe," hodnotí Nogier.

Citroen Racing;145-lefebvre-catalunya-2015.jpg

Na záver Nogier porovnáva Lefebvra s ďalšími mladými talentmi, ktoré prešli jeho rukami: „V minulosti som pracoval s mnohými mladými jazdcami vrátane Sébastiena Ogiera a Thierryho Neuvilla a zjavné je to, že oproti nim sa dokáže oveľa lepšie udržať na trati. Ogier v svojom prvom roku vo WRC často havaroval, to isté Neuville. Myslím, že v tomto smere je Stéphane pred nimi."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri