Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Niečo také sa nám ešte nestalo, vraví o dvojitom defekte Konečný

Tuesday, 04. 09. 2018 - 12:12, Ľuboš Kašický   

Niečo také sa nám ešte nestalo, vraví o dvojitom defekte Konečný

Prešovskí mušketieri z tímy Rally System Slovakia doviezli z trebišovskej rely jedno prvé a dve druhé miesta vo svojich triedach. Nebyť nešťastného defektu Konečného, tak to mohlo byť ešte lepšie.

Druhý ročník trebišovskej rely sa jazdil, ako piaty podnik sezóny Majstrovstiev Slovenska. V triede tri do súťaže za Rally System Slovakia nastupovala posádka Tomáš Konečný a Matúš Lejko (Subaru WRX), ktorá stále zostáva v hre o titul. Prešovčania sa na Trebišov pripravili veľmi zodpovedne, čo sobota len potvrdila. „Na nič sme nečakali. Dali sme nové gumy a opreli sme sa do toho hneď od prvých kilometrov," netajil Tomáš Konečný. Výsledkom bolo, že na štarte do posledného úseku prvej sekcie viedol Konečný pred svojim rivalom v boji o titul, mladým Bérešom, o trinásť sekúnd. Potom sa však stalo niečo, čo nikto nečakal! „Naraz sme dostali defekt na obidve predné kolesá! Došli sme s tým do cieľa a stratili asi 1,5 minúty. Meniť to na ereske nemalo význam, strata by bola omnoho väčšia. Vôbec netušíme, ako sa to mohlo stať." krútil sklamane hlavou Tomáš, no odhodlane pokračoval. „Veľmi ma to mrzí. Mali sme to sľubne rozbehnuté. Preteky však ešte neskončili."

Tibor Szabosi;asf-0081-5.jpg

Statočná prešovská posádka sa nevzdávala a aj v druhej sekcii pokračovala v nasadenom tempe. Pri súčasnej vyrovnanosti a krátkom počte kilometrov však chlapci museli nakoniec prijať status quo. „Po servise sme to ešte skúsili, no bolo jasné, že stratu viacej ako minúty na posledných dvoch úsekoch nestiahneme. Sústredili sme sa preto na bezpečný dojazd do cieľa.

Tibor Szabosi;c30i4951-9.jpg

Škoda tých defektov. Ani analýza on-boardu nenasvedčuje tomu, že by sme urobili nejakú chybu. Je to rarita ktorú mnoho pretekárov nezažije ani raz za celú kariéru.. Jednoducho to bola smola. Pozitívom však je, že sme ukázali, že vieme ísť na špičke. To nás povzbudzuje do ďalších štartov. Tento rok nám Vlado Bánoci vyskladal skvelý program vďaka ktorému sedím takmer každý víkend v „závoďáku". Pracujeme spolu na stope, technike jazdy aj rozpise a je a to cítiť. Na kopcoch mi vždy dobre poradí aj Igor Drotár, pozrie on-board a vie. Zakaždým mi daruje sekundu, či dve. Mladý človek si často myslí, že už všetko vie a všetko počul, no nie je počúvať, ako počúvať." hľadal nakoniec pozitívne veci Tomáš Konečný, ktorý si z Trebišova odviezol body za druhé miesto v triede tri a v absolútnom poradí skončil na peknom siedmom mieste.

Tibor Szabosi;c30i4234-9.jpg

Smolu z úvodu sezóny pretrhla v Trebišove konečne posádka Peter Haluška a Rado Plichta (Seat Ibiza), ktorá brala body za druhé miesto v triede päť. „Nebolo to jednoduché," hodnotí skúsený Peter Haluška. „Začali sme opatrnejšie, lebo nám chýbali najazdené súťažné kilometre, no postupne sme zrýchľovali. V súčte sme urobili najmenej chýb, keď dve posádky havarovali a dve mali technické problémy. Teším sa druhému miestu, lebo vlani sme tu skončili tretí a teraz sme si bilanciu ešte vylepšili." Po nevydarených pretekoch v Poprade a Lubeníku sa teda Haluška vrátil do hry o titul vicemajstra, keď medzi ním, Cireňom a Ďureňom je pred posledným dvojkolom v Košiciach rozdiel iba štyroch bodov!

Tibor Szabosi;asf-9782-3.jpg

Tretia posádka Rally System Slovakia v zložení Igor Plichta a Michal Svat (Citroen Saxo) bojovala v triede sedem, kde síce suverénne zvíťazila, no ani ona to nemala najjednoduchšie. „Najprv sme sa zamotali na mestskom okruhu, keď som zle počul spolujazdca a dal som si kolečko navyše. Vedeli sme však, že v sobotu máme pred sebou ešte dlhých deväť úsekov a tak sme nestresovali. Po odstúpení nášho súpera v boji o titul sme potom jazdili svoje tempo. V závere nás trochu vystrašilo štrajkujúce palivové čerpadlo, ale napokon sme v cieli a máme dosť bodov, aby sme mohli oslavovať titul v triede už pred štartom na poslednej súťaži," usmieval sa v cieli Igor Plichta.

Tibor Szabosi;c30i6276-15.jpg

Na tím Rally System Slovakia už čaká v tejto sezóne iba posledný majstrovský rely podnik v Košiciach (20.-21.októbra). Ešte predtým však Tomáš Konečný zabojuje aj o titul vicemajstra v skupine N na slovenskom kopcovom šampionáte, ktorý má pred sebou záverečný podnik na Ostrej Lúke (8.-9.septembra).

Video z Deutschmann Rallye Trebišov

Pozrite si aj celú galériu na našej stránke



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri