Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Neuville, Wilks a Bouffier s tými najvyššími cieľmi

Wednesday, 22. 06. 2011 - 15:11, Katarína Ďurecová   

Neuville, Wilks a Bouffier s tými najvyššími cieľmi

Tak ako i top jazdci Škody (ktorých vyjadrenia nájdete v tomto článku) i najlepší jazdci Peugeotu idú na Geko Ypres Rally z cieľom vyhrať a vylepšiť si tak svoje postavenie v boji o titul, o ktorý má tento rok záujem skutočne množstvo jazdcov.

Thierry Neuville si minulý rok na Geko Ypres Rally pripísal tretie miesto, čo bolo zároveň jeho vôbec prvým pódiovým umiestnením v IRC. Tento rok mieri Neuville na stupeň najvyšší: „Myslím, že od júna minulého roku som sa veľmi zlepšil a to je dôvod, prečo je mojim cieľom víťazstvo. Ak zacítim šancu, skočím po nej. Vo svojom vnútri sa cítim veľmi sebaistý, ale na druhej strane nechcem príliš riskovať, ak by veci nešli tak, ako majú. Jedná sa o moju domácu rally, ale to nie je dôvod na to, aby som išiel cez svoje možnosti. Mojou prioritou ostáva titul pre Peugeot", hovorí mladý Belgičan.

Luboš Kubele;498t1160.jpg

Neuville tak ako napríklad i Juho Hänninen (ktorého vyjadrenie nájdete v tomto článku) tipuje za jedného z favoritov Freddyho Loixa: „Vyhrať moju domácu rally by bolo úžasné, ale rozhodne to nebude ľahké, najmä bojovať s Freddym. Ten sa nezúčastnil posledného kola IRC na Ukrajine, čo znamená, že bude veľmi motivovaný a bude chcieť vyhrať. Bude to veľký boj."

Tak ako Thierry Neuville, i jazdec Peugeotu UK Guy Wilks by rád v Belgicku vyhral a dostal sa tým späť do boja o titul: „Na každej rally sa začína od nuly. Viac ako všetko iné chcem napraviť výsledok z Ukrajiny, kde som nemohol bojovať o víťazstvo kvôli sérii defektov. Testy priniesli svoje ovocie. Myslím, že môj Peugeot 207 S2000 bude konkurencieschopný a mojim cieľom je dostať sa späť do boja o titul. Môžeme bojovať o víťazstvo, o tom nepochybujem", hovorí Wilks, ktorý minulý rok vynechal Ypres kvôli zraneniu. Tejto rally sa ale zúčastnil v roku 2009, kedy hájil farby továrneho Protonu.

Petr Frýba;fryb5898.jpg

I Bryan Bouffier ide na Ypres z vidinou zlepšenia svojej situácie v boji o titul: „Na Ypres Rally som zatiaľ štartoval iba raz. Hlavným cieľom teda bude mať dobrý rozpis, ktorý je na týchto rýchlostných skúškach veľmi dôležitý. Sú veľmi rýchle a nie je jednoduché nájsť ten správny rytmus. Mojim cieľom je najmä užiť si celú rally a dúfať v zisk veľkého počtu bodov, čo by pomohlo mojim šanciam na titul", hovorí Bouffier, ktorý si pred pár dňami pripísal na svoje konto pripísal ďalšie víťazstvo v poľskom šampionáte; tento krát na Rajde Karkonoski.

Peugeot v Belgicku okrem Neuvilla, Wilksa a Bouffiera nasadí v kategórii S2000 ďalších päť áut. Viac o štartujúcich sa dočítate v tomto článku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri