Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Nasser Al-Attiyah vylúčený z Rally Mexiko, víťazom Prokop

Monday, 07. 03. 2011 - 11:46, Katarína Ďurecová   

Nasser Al-Attiyah vylúčený z Rally Mexiko, víťazom Prokop

Nepríjemnú dohru mala Rally Mexiko pre Nassera Al-Attiyaha, ktorý nakoniec o svoje premiérové víťazstvo v kategórii SWRC a výborné siedme miesto celkovo prišiel. Problémom boli ventily v palivovom systéme, ktoré nezodpovedali technickým pravidlám.

Nassera Al-Attiyaha zastihli tieto správy pri ceste do Kuvajtu, kde ide cez víkend Rally Kuwajt. Reprezentant Barwa Teamu, za ktorý Al-Attiyah jazdí vysvetlil celú situáciu stewardom tak, že auto bolo po kúpe od predchádzajúceho majiteľa trochu poškodené a tak ho tím musel opraviť a vymeniť niektoré diely a počas opravy si ventily, ktoré nezodpovedajú homologácii nevšimli. Taktiež potvrdil, že tím sa proti vylúčeniu z rally neodvolá a tak víťazstvo definitívne pripadá Martinovi Prokopovi, druhé miesto Juhovi Hänninenovi a tretie miesto Ottovi Tänakovi.

Enrique Gijón;wrcmex05.jpg

„Som sklamaný. Tento rok som chcel vyhrať v šampionáte SWRC. Toto je rally, ktorú mám veľmi rád a z ktorej mám veľa skúseností. Nezískali sme (nehomologovanými ventilmi) žiadnu výhodu a tak je toto po výbornej rally, v ktorej sme nespravili ani jednu chybu, veľmi zlá správa", vyjadril sa k celej situácii pochopiteľne sklamaný Nasser Al-Attiyah.

Enrique Gijón;wrcmex2011-2878.jpg

„Je mi Nassera veľmi ľúto, pretože nezískal žiadnu výhodu a ventily nezmenili nič na jeho rýchlosti a podľa môjho názoru jeho vylúčenie nebolo najlepším riešením. Nasser odviedol kus dobre práce a ja s týmito bodmi navyše budem určite v závere sezóny počítať, ale stále to beriem tak, že som skončil na druhom mieste", športovo sa k celej záležitosti vyjadril aj neskoršie ustanovený víťaz kategórie SWRC v Mexiku Martin Prokop.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri