Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Nasser Al-Attiyah ako tretí továrny jazdec Citroenu?

Tuesday, 30. 08. 2011 - 19:11, Katarína Ďurecová   

Nasser Al-Attiyah ako tretí továrny jazdec Citroenu?

Katarský jazdec Nasser Al-Attiyah má do budúcnosti rozhodne smelé a veľké plány. On i jeho najväčší sponzor Barwa by chceli nadviazať spoluprácu s Citroenom, ktorá by mala vyústiť v podobné spojenie, aké má Ford s Abu Dhabi a Khalidom Al-Qassimim - Al-Attiyah by teda jazdil s tretím továrnym Citroenom DS3 WRC a zároveň by, tak ako Al-Qassimi, v jednej z nižších kategórií dal priestor mladým talentovaným jazdcom zo svojej krajiny.

„Minulý mesiac prebehlo úspešné stretnutie s katarskou vládou a chceli by sme spraviť niečo podobné ako Abu Dhabi s Fordom. Všetko je otvorené, uvidí sa až po niekoľkých rozhovoroch. Je mojim snom stať sa tretím továrnym jazdcom a súčasťou továrneho tímu a taktiež hľadať mladé katarské talenty, ktoré by som mohol podporovať. Šport v Katare rastie veľmi rýchlo. Peniaze nie sú problémom, musíme ale nájsť tú správnu cestu, ako všetko uskutočniť", hovorí Nasser Al-Attiyah, ktorý podľa všetkého už nejaké rozhovory s Citroenom má za sebou a on i katarská vláda má záujem o päťročný program.

Vladislav Maschl;img-0157-1.jpg

Budúci rok, ale Al-Attiyah rozhodne celú sezónu WRC neabsolvuje. Chce totiž obhajovať svoje víťazstvo na Dakare, čo je priorita jeho a i jeho sponzora a taktiež sa chce zúčastniť letných olympijských hier v Londýne, kde bude tento 40-ročný Katarčan opäť raz reprezentovať svoju krajinu v športovej streľbe. Čo sa týka Dakaru, tak bude zaujímavé sledovať, s akým autom Nasser Al-Attiyah nakoniec nastúpi. Al-Attiyah totiž aj napriek tomu, že pred pár mesiacmi odmietol podpísať zmluvu s továrnym tímom Volkswagenu práve kvôli sporom ohľadne Dakaru proklamuje, že jeho vzťahy s touto nemeckou automobilkou sú stále veľmi dobré.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri