Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Náročná Eger Rallye v tíme KM Racing Slovakia

Monday, 11. 04. 2016 - 15:02, Public relations   

Náročná Eger Rallye v tíme KM Racing Slovakia

Maďarská Eger Rallye oplýva každoročne neuveriteľnou atmosférou. Vďaka opätovnému zaradeniu do Majstrovstiev Slovenska v rally, si ju uplynulý víkend užili aj slovenské posádky a rozhodne nemali čo ľutovať. Slovenský tím KM Racing nastúpil až s dvojicou svojich zástupcov.

Tibor Szabosi;gh7p8197-3.jpg

„Neuveriteľná atmosféra na štarte", „Trať obkolesená divákmi" či „Fantastickí diváci". Toto všetko sme mohli počas uplynulého víkendu počuť od posádok, ktoré odštartovali na 11. Eger Rallye. Treba uznať, že naši maďarskí susedia naozaj žijú rally. Dokážu nielen skvele povzbudiť, ale aj pomôcť. Ani ich snaha však nepomohla dvojici Ondřej Bisaha - Lukáš Šintal, ktorá sa v ôsmej rýchlostnej skúške dostala mimo trať a z pretekov musela predčasne odstúpiť. Poďme však pekne poporiadku. Súťažný tím KM Racing Slovakia sa z rakúskej Schneerosen rallye presunul do maďarského mesta Eger, aby na tratiach v jeho okolí odštartoval sezónu Majstrovstiev Slovenska. Na štarte súťaže, patrili jeho posádkam, Jaromírovi Tomaštíkovi s Róbertom Baranom na Subaru Impreza WRC a Ondřejovi Bisahovi s Lukášom Šintalom na Škode Fabia S2000, štartovné čísla 18 a 22. „Slávnostný štart sa tradične konal na historickom námestí v centre mesta, ktoré bolo preplnené davom fanúšikov. Tí vytvorili priam dokonalú atmosféru, ktorá k rally neodmysliteľne patrí. Keď sme prichádzali k časovej kontrole pred rampou, tak sa pred nami doslova otvárala a za nami okamžite zatvárala cesta okolo auta, ktoré bolo permanentne obkolesené davom," opísal slávnostný štart Lukáš Šintal.

Tibor Szabosi;gh7p9257-2.jpg

Posádky mali absolvovať počas prvej etapy desať rýchlostných skúšok a počas druhej etapy ďalších šesť skúšok. Obe posádky KM Racing sa chvíľu „hľadali" a snažili nájsť vhodné tempo. „Zoznamovacie jazdy sme urobili klasicky, jednoducho sme napísali rozpis, odkontrolovali a koniec. Keďže sme obaja štartovali v Maďarsku po prvýkrát, neuvedomili sme si, že tieto trate vyžadujú detailnejší rozpis a celý prístup. Doplatili sme na to hneď na prvej RS, kde nám naši potenciálni súperi nadelili svetelné roky. Ďalšie rýchlostné skúšky už boli oveľa lepšie a naša strata sa zmenšovala", prezradil spolujazdec Robo Baran. Aj keď mala posádka pocit, že jej výkon nie je postačujúci, jej umiestnenia boli v celku vyrovnané a po prvej polovici soboty jej patrilo krásne šieste miesto. To si pohoršila až v druhej časti dňa. „Naša snaha o lepší výsledok nebola naplnená, pretože na dvoch najťažších RS sme dostali defekty. Padli sme v poradí a tešili sa na druhý deň". Dvojica Jarda a Robo tak skončila v sobotu napokon na desiatej priečke. O niečo horšie dopadli Ondřej s Lukášom. „Od úvodu súťaže sme zisťovali výkonnosť konkurencie a zbližovali sa s autom. Keď sme do druhej sekcie obuli tvrdé pneumatiky, okamžite sa to prejavilo na dosiahnutých časoch. Cítili sme sa v aute skvele a so správnou pohodou sme nastúpili aj do „osudnej" RS8. Asi kilometer pred cieľom sme urobili chybu, ktorá nám znemožnila ďalšie pokračovanie v súťaži. V nasadení sme vleteli do ľavotočivej ostrej zákruty, kde sme očakávali vyťahaný bordel, ale v skutočnosti tam bola vysypaná tatrovka hrubého štrku a v nej neprirodzene vyjazdená stopa. Naša príjazdová rýchlosť bola o 15 km/h vyššia než bolo treba a išli sme okamžite von...", vysvetlil dôvod odstúpenia posádky spolujazdec Lukáš.

Tibor Szabosi;gh7p8559-3.jpg

Neznalosť trate posádky Tomaštík - Baran sa prejavila aj v druhý súťažný deň. Dvojica sa priebežne umiestňovala okolo desiateho miesta, až jej v závere patrilo v hodnotení Majstrovstiev Slovenska deviate miesto. Po oba dni skončila v rámci svojej triedy tretia a odniesla si domov nové zážitky. „Ďakujeme KM Racing Slovakia, ktorý do nás vložil dôveru, mechanikom za pomoc a všetkým členom tímu za skvelú spoluprácu. Tešíme sa na nasledujúce preteky, kde sa budeme snažiť dosiahnuť o niečo lepší výsledok", zhrnul Robo. Na poďakovanie nezabudla ani odstúpená posádka Ondra - Lukáš. „Chceme sa týmto poďakovať celému tímu, naším partnerom a všetkým, ktorí nám fandili. Cieľ sme síce nevideli, ale tá eufória a hecovanie od divákov je v nás doteraz a práve to je naším hnacím motorom!".

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri